Damernas Världs skönhetsmedarbetare öppnar sina makeupväskor och avslöjar nyckelprodukterna de inte klarar sig utan.

Maria Ahlgren

Skönhets- och hälsoredaktör på Damernas Värld och bloggare på damernasvarld.se

Maria Ahlgren.

Tre produkter som alltid finns i din makeupväska? 

– Den heliga triaden är foundation, brynprodukt och Chanel Les beiges healthy glow sheer powder (545 kr), ett lysterpuder som är inspirerat av Coco Chanels semesterhud och har en magisk förmåga att värma upp ansiktet och ge skimmerfritt glow utan att vara ett regelrätt solpuder. Det lägger jag på näsa, kindben och hakspets, och vips är ansiktet som nytt. Bortskämd som jag är har jag en hel foundationgarderob, men Sensais nyhet Luminous sheer foundation (485 kr) är verkligen i en klass för sig. Brynen fixas allt som oftast med Depend Eyebrow pencil triangular (149 kr).

Vad investerar du i till hösten? 

– Ett nytt, fräscht Glamstick lip butter från Rodial (330 kr). Det är ett högpigmenterat läppbalsam som smakar kokos och gör läpparna perfekt kuddiga och mjuka. Korallröda nyansen Psycho är ren perfektion.

Vilken produkt köper du om och om igen?

– I jobbet testar jag otaliga mascaror, men två som jag ständigt återkommer till är Eyeko Lash alert (229 kr) och Vertige longeur från Yves Rocher (179 kr) för evighetslånga vippor.

Dela med dig av ett riktigt bra makeuptips! 

– Investera i bra borstar och vårda dem ömt. Mina favoriter kommer från två svenska makeupartister med egna märken – Linda Hallberg (LH Cosmetics) och Linda Mehrens. Finishing brush från LH Cosmetics (249 kr) och Cream & powder bronzer brush från Linda Mehrens (820 kr) är i princip de enda borstar som jag använder. Puder, rouge och bronzer appliceras perfekt.

Här hittar du Maria Ahlgrens blogg!


Caroline Hainer

Skönhetsjournalist och författare

Caroline Hainer.

Tre produkter som alltid finns i din makeupväska?

– Om du med makeupväska menar mitt sminkbord finns där alltid ett crèmerouge från Rms Beauty, Lip2cheek i nyansen Smile (385 kr), ögonfransböjaren Eyeko Lash curler (säljs tillsammans med minimascara för 179 kr) och Tinted moisturizer från Nars (385 kr).

Vad investerar du i till hösten?

– Ett besök hos Jenny Andersson på hudvårdskliniken Art Face i Stockholm.

ANNONS

Dela med dig av ett riktigt bra makeuptips!

– Färga ögonbrynen gott folk! En nyans ljusare än din naturliga hårfärg är en bra riktlinje. Inte bara blir de mer definierade och lättare att forma, färgen gör dem också aningen tjockare. Jag gillar märket Refectocil eftersom de har fler nyanser än brun och svart. Men gör inte misstaget som jag gjorde första gången och glöm att köpa till väteperoxiden.


Lisen Sundberg

Skönhetsjournalist

Lisen Sundberg.

Tre produkter som alltid finns i din makeupväska?

– Concealer och brynpenna, övriga måsten varierar lite beroende på årstid. Nu förlänger jag den blygsamma brännan som jag fick under semestern med ett bronzepuder. Nars Soft matte complete concealer (310 kr) täcker allt, den lägger jag under näsvingarna och lite på hakan med ett svep bronzer över. På brynen använder jag Brow Gal Skinny eyebrow pencil (215 kr). Den har en redig borste att kamma till brynen med, en vässare och sitter bra.

Vad investerar du i till hösten?

– Laura Mercier Secret camouflage concealer (375 kr) är torrare i texturen och täcker små missfärgningar som ärr.

ANNONS

Vilken produkt köper du om och om igen?

– För återfuktad lyster älskar jag highlightern Living luminizer från Rms Beauty (410 kr).

Dela med dig av ett riktigt bra makeuptips!

– Köp en separat spegel som gör att du kan titta på makeupen i dagsljus innan du går hemifrån.


Isabelle Engqvist

Makeupartist och bloggare på damernasvarld.se

Isabelle Engqvist.

Tre produkter som alltid finns i din makeupväska?

– Mascara är ett måste. En ny favorit är L’Oréal Paris Baby roll mascara (139 kr). Puder är också ett måste, just nu Perfect finish loose powder från Makiash (279 kr) som svalkar, mattar ner och minskar mina porer. Någon typ av brynpomada finns också alltid i min väska. Nabla Brow pot (139 kr) i nyansen Neptune är en stor favorit.

Vad investerar du i till hösten?

– Nu kommer smokey eyes tillbaka, så jag letar efter en palett med en bra färgmix och skimriga och matta skuggor.

Vilken produkt köper du om och om igen?

– En goding som hängt med länge är Make Up Store Cake eyeliner (185 kr) i svart, som jag blandar med vatten. Jag använder den till fransmarkering, men även som eyeliner för en mer markerad ögonmakeup.

Dela med dig av ett riktigt bra makeuptips!

– Investera i multifunktionella produkter. LH Cosmetics Infinity palette (399 kr) innehåller skuggor som funkar för både ögon, bryn, rouge och contouring.

Här hittar du Isabelle Engqvists blogg Isastar!

NUVARANDE 4 skönhetsproffs avslöjar vilka 3 produkter de alltid har i sminkväskan
NÄSTA Henrik Lundqvist: ”Självförtroende kombinerat med ödmjukhet är sexigt”