Shoppa med Damernas värld – 5 tips till dig som vill börja med yoga (+ grym rabatt på yogamattor!)

Vad ska man tänka på om man vill testa yoga? Det har vi tagit reda på genom att fråga yogaexperten Anja Forsnor, en av hjärnorna bakom det svenska företaget Grounded factory som säljer grymt snygga yogamattor. Scrolla ner för Anjas bästa yogatips och för att klicka hem de snygga yogamattorna till ett rabatterat pris (som bara gäller här på Damernas Värld!).

Köp genom att föra musen över produkten och klicka på plusset i bilden!
grounded factory.
Snygga och miljövänliga yogamattor av naturlig gummi (bärrem ingår), 808 kr (ord. pris 950 kr), Grounded factory

GROUNDED FACTORY

Anja Forsnor och Iman Malmberg som grundat Grounded factory.
Anja Forsnor och Iman Malmberg som grundat Grounded factory.

Hej Anja! Vilka är dina 5 bästa tips till någon som vill börja yoga?

– Hitta en bra yogastudio och lärare som du trivs med, gärna nära ditt jobb eller hem så det blir enkelt att få in träningen i vardagen.

– Testa olika yogaformer och känn efter vad som passar dig bäst. Det är stor skillnad mellan yin, vinyasa och bikram – det finns något för alla!

– Lyssna på kroppen och utgå ifrån dig själv – yoga handlar inte om prestation utan lär dig grunderna först innan du börjar utmana dig själv för hårt.

– Ha tålamod och gå regelbundet så du kommer in i andningen och lär dig släppa på spänningar i kroppen

–Investera i sköna kläder och en snygg matta, träningen blir alltid roligare när man känner sig på topp.

Okej, har du några stiltips till yogasalen?

– I yogasalen har vi länge sett färg och mönster, speciellt på tights, vilket vi tycker är härligt! Men det finns inga måsten i yogasalen, det viktigaste är att du känner dig bekväm och trygg i dig själv. Det kan vara bra med tighta kläder som håller sig på plats i olika övningar och går du regelbundet är det skönt att ha med dig en egen matta.

Och hur ska man ta hand om sin yogamatta?

– Vi brukar torka av våra med en fuktig trasa efter varje pass för att fräscha till dem. Om vi släpar runt på dem mycket och de börjar kännas lite smutsiga så tvättar vi dem i tvättmaskinen på 30 grader och låter dem lufttorka.

Hur ser dina egna träningsrutiner ut?

– Jag är periodare när det kommer till träning och styrs mycket av årstiderna. Just nu kombinerar jag yoga med barre och styrketräning. På sommarhalvåret blir det mer löpning! Jag försöker hitta träningsmotivation genom att träna tillsammans med andra och att testa nya klasser och träningsformer, gärna något med lite tempo i. Under vintern behöver vi träningen extra mycket för att få energi till att orka med vardagen.

Köp genom att föra musen över produkten och klicka på plusset i bilden!
yoga2
Snygga och miljövänliga yogamattor av naturlig gummi (bärrem ingår), 808 kr (ord. pris 950 kr), Grounded factory

Psst… Håll utkik! Nu lanseras löpande exklusiva erbjudanden här på damernasvarld.se!

Tips efter yogapasset!

Ha alltid en flaska vatten redo efter avklarat yogapass! Förhoppningvis har du lyckats fokusera på dina övningar under hela klassen och därför inte haft chans att dricka något. Yogapass tenderar att bli svettiga, speciellt om du gillar hotyoga, därför är det viktigt att fylla på med vatten i efterhand. Vi matchar helst vår yogamatta med snygga vattenflaskor från Mizu.

Köp genom att föra musen över produkten och klicka på plusset i bilden!
mizu123
400 ml vattenflaska i rostfritt stål, 145 kr (ord. pris 180 kr), Mizu Erbjudandet gäller till den 21/1-17

Vattenflaskor

DAMERNAS VÄRLD DRIVER E-HANDEL MED TIPSER. BETALA SÄKERT MED KLARNA, DU VÄLJER SJÄLV OM DU VILL HA FAKTURA ELLER BETALA DIREKT. VID FRÅGOR: SUPPORT@TIPSER.COM, 08-410 344 60