Alicia Vikander är namnet på allas läppar just nu. Damernas Värld har tagit reda på vad som är på Oscarsvinnarens egna läppar – och svaret är att hennes beautyfavorit är ett riktigt budgetkap!

ANNONS
ANNONS

Det är i amerikanska Allure som Alicia Vikander avslöjar sitt hemliga skönhetsknep: den svenska klassikern Försvarets hudsalva.

– Jag tror att den är gjord för att kunna användas till nästan vad som helst… Du kan till och med laga mat med den. Men den är en riktig livräddare när det kommer till dina läppar, säger Alicia Vikander till tidningen.

Den tokhyllade skådespelaren berättar också att hon har använt Försvarets hudsalva sedan barnsben och att det gröna stiftet är betydligt billigare att köpa på apoteket i Sverige än utomlands.

– Jag kommer ihåg när jag var på Colette i Paris och de sålde den för runt 150–200 kronor. I Sverige tror jag inte att den kostar mer än en tia, säger Alicia Vikander.

LÄS OCKSÅ: Bästa knepen som enkelt botar torra läppar

Och även om Försvarets hudsalva inte riktigt är så billig som tio kronor i Sverige, priset för en förpackning ligger på 24 kronor, så tycker vi ändå att den helt klart kan kallas för ett riktigt budgetkap.

Alicia Vikander är inte den enda stjärnan som älskar Försvarets hudsalva. En av dem som stämmer in i det mjukgörande stiftets hyllningskör är designern och illustratören Lovisa Burfitt. I en intervju med Damernas Värld för ett par år sedan berättade Lovisa att Försvarets hudsalva alltid finns i hennes necessär.

– Jag använder den som läppbalsam, den är en ständig följeslagare och förpackningarna är vackra.

LÄS OCKSÅ: Elsa Hosk avslöjar sina bästa skönhetsknep (och hur hon tränar!)

Fakta om Försvarets hudsalva

Försvarets hudsalva har funnits sedan 1940-talet och togs fram för att förebygga skavsår och skydda de värnpliktigas hud mot kyla. Salvan innehåller flera mjukgörande fetter (bland dem jordnötsolja) och är vattenfri. Salvan återfuktar och mjukgör torr, narig och sprucken hud på läppar, fötter, armbågar eller andra delar av kroppen. Försvarets hudsalva har en smak och doft av vanilj och ger ett osynligt fettlager på huden. Källa: Apoteket.se

För fler beautytips – kom på Sveriges nya mode- och skönhetsfestival Sweden Fashion & Beauty Day!

ANNONS
ANNONS

fab-biljett

NUVARANDE Alicia Vikander avslöjar sitt bästa skönhetsknep (en riktig budgetfavorit!)
NÄSTA Brunch med beautyfoods – godaste recepten (som också gör dig snyggare!)