Återfuktande schampo och balsam är som en helkond för torrt och sprött hår. Damernas värld har kartlagt frisörmärkenas bästa sos-vård och vet vika återfuktande schampon och balsam som får bäst i test.

Återfuktande schampo och balsam – här är bäst i test:

Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 1: ”Ger Victoria’s secret-studs” – vår vinnare och bäst i test

Davines Oi absolute beautifying shampoo & conditioner, 239 kr/280 ml resp 265 kr/250 ml.
Wow! Redan efter en tvätt är håret mjukt, glansigt och med studs värdig en Victoria’s secret-show. Schampot skummar rikligt. Innehåller närande roucou-olja. Det tjocka balsamet skyndar på hårets torkningsprocess, vilket betyder mindre värmeslitage från fönen. Fin, kryddig doft. Lite otympligt med burk i duschen.
BETYG: 4,9


Vi tipsar om bra schampoo.

Schampo & balsam 2: ”Hållbart deluxe”

Number 4 L’eau de mare hydrating shampoo & condition, 280 kr/250 ml resp 320 kr/250 ml.
Sulfatfri eko-serie med lika delar hållbarhetstänk som deluxekänsla i allt från doft till resultat. Blåser nytt liv i torrt hår. De minimalistiska pumpflaskora står snyggt och stadigt på duschblandaren. En testares hår har tagit stryk efter många år med starka mediciner, men med denna duo känns håret friskare än på länge. Skyddar färgat hår.
BETYG: 4,8


Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 3: ”Ljuvlig doft”

Living proof Restore shampoo & conditioner, 249 kr/236 ml resp 249 kr/236 ml.
Håret känns mjukt redan i duschen, vilket är ovanligt. Håret känns starkare och enklare att hantera. Vinterhåret känns både mindre frissigt och inte lika statiskt som annars. Supersmidiga, mjuka flaskor och en doft som gillades av alla testare. Kuriosa: Jennifer Aniston är delägare i märket.
BETYG: 4,5

fab-banner

Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 4: ”Håret känns som nytt”

Unite 7 seconds shampoo & conditioner, 369 kr/236 ml resp 398 kr/236 kr.
Uppföljare till leave-in-balsamet som hajpades i skönhetsmedia härom året. Lovar att återfukta och bygga upp ett skadat hår, samt skydda mot UV-strålning. Mild doft av päron. Smart förpackning med knäppöppning för smidig dosering. Löddrar lagom mycket. Efteråt känns håret som nytt. Fritt från sulfater. Minus för saftig prislapp.
BETYG: 4,4


Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 5: ”Mycket för pengarna”

Maria Nila Structure repair shampoo & conditioner, 179 kr/350 ml resp 189 kr/300 ml.
Här får vi mycket för pengarna. Innehåller ett algextrakt som ska hjälpa håret att återfå styrka, mjukhet och glans. Löddrar lagom, och bäddar in håret i fantastisk mjukhet, Strukturen känns klart förbättrad. Fritt från sulfater, som kan irritera känsliga hårbottnar. Frisk pärondoft. Kul med bra hårvård från Sverige.
BETYG: 4,3

Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 6: ”Toppkvalitet till bra pris”

Björn Axén Repair shampoo & conditioner, shampoo & conditioner 115 kr/250 ml resp 125 kr/250 ml.
Dessa ska laga skadat, torrt hår, samt vårda hårbotten, där hårhälsan börjar. Håret känns mindre elektriskt i kylan – det märks att några som känner det svenska klimatet ligger bakom. Löddrar bra, och smidigt att använda på alla sätt. Mild, god doft. Toppkvalitet till mycket bra pris.
BETYG: 4, 3


Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 7: ”Rent utan kemikalier”

Original Minerals Maintain the mane shampoo & conditioner, 249 kr styck/350 ml.
Vanliga kemikalier som kan irritera hårbotten, som sulfater och methylisothiazolinone, har skalats bort, vilket gör detta milt nog att användas varje dag. En testare med lättirriterad hårbotten jublade. Håret känns rent, mjukt och återfuktat. Innehåller näringsrika oljor från naturen. Inbyggt UV-skydd. Minus för svårläst text på flaskan.
BETYG: 4,2


Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 8: ”Vilken aha-känsla!”

Kevin Murphy Repair-me wash & rinse, 295 kr styck/250 ml.
Schampot doftar tuttifrutti, men vägs upp av balsamet som har en mer ”parfymig”, cool doft. De fyrkantiga förpackningarna känns rena och moderna. Själva tvätten är angenäm hela vägen. ”Vilken aha-känsla!”, säger en testare. Håret blev kändes tjockare och ”upplivat”. Bäst för riktigt torrt hår, annars kan håret kännas nertyngt.
BETYG: 4


Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 9: ”Håret känns friskare”

Shu Uemura Moisture velvet nourishing shampoo & conditioner, 340 kr/300 ml resp 440 kr/300 ml.
Kameliaolja återställer fuktbalansen. Flaskorna är sobra, men schampot svårt att dosera. Löddrar dåligt, vilket kan leda till överdosering. Testare med tunt hår tyckte att håret kändes lite platt efter första tvätten, men efter tillvänjning kändes det friskt, fylligare och topparna mer sammanhållande. Doften är underbar. Men aj vad dyrt.
BETYG: 4


Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 10: ”Bandage för barret”

Kérastase Resistance bain thérapiste balm-in-shampoo & behandlingskräm, 299 kr/250 ml resp 309 kr/200 ml.
Här ställs den vedertagna hårtvättsritualen på ända. Du börjar med balsamet och avslutar med rengöringen, för att verkligen skydda håret från minsta tillstymmelse till mekaniskt slitage. Barret känns verkligen som om det packats in i läkande bandage. Men för många var det svårt att väja sig vid ett schampo som inte löddrar.
BETYG: 3,9


Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 11: ”Fantastiskt – men för dyrt”

Oribe Gold lust repair & restore shampoo & conditioner, 429 kr/250 ml resp 449 kr/200ml.
Ett av världens lyxigaste hårmärken, med prislapp därefter. Testpatrullen är överens om att resultaten är fantastiska, men att lägga en tusenlapp på schampo och balsam känns saftigt. Doften är magisk, och flaskorna vackra som parfymflaçoner. Full pott på resultat, håret ser onekligen ”dyrt” ut, men avdrag för priset.
BETYG: 3,9

Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 12: ”Friskt och frissfritt”

Redken Frizz dismiss shampoo & conditioner, 220 kr/300 ml resp 250 kr/250 ml.
Lovar att göra håret mjukt och minska friss, bland annat i hög luftfuktighet. Till skillnad från många anti-friss-produkter tyngs håret inte ner, utan det blir fint fall. Håret känns friskt, frissfritt och är lätt att reda ut. Vi testade även på en person med lockigt, svårutrett hår, med fina resultat. Löddrar måttligt. Doftar svagt och ”frisörigt”.
BETYG: 3,8


Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 13: ”Eko-reko med guldkant”

Less is more Lindengloss shampoo & conditioner, 240 kr styck/200 ml.
Lovar att ge livet åter till färgat och skadat hår. Stark doft, som av någon beskrivs som ”myggmedel”, men av en annan som ”tryggt eko-reko med guldkant”. Förpackningarna är enkla, men piffiga. Löddrar lagom, vilket eko-schampon ibland inte gör. Håret blev först både mjukt och fylligt, men effekten avtog tyvärr efter ett tag.
BETYG: 3,8


Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 14: ”Doftar tonår”

Bumble and bumble wear and care mending shampoo & conditioner, 365 kr/250 ml resp 390 kr/250 ml.
Den söta doften transporterar oss tillbaka till tonåren. Även designen är lekfull. Lovar att skonsamt rengöra håret utan att dra ur färg eller påverka resultatet av andra salongsbehandlingar. Efter två veckors användning känns hårkvalitén förbättrad, även om resultatet inte är revolutionerande. Betyget dras ner av det saftiga priset.
BETYG: 3,7


Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 15: ”Bra, stora flaskor”

Exit Argan oil pro shampoo & conditioner, 185 kr/400 ml resp 195 kr/400 ml.
Lovar att ge håret en andra chans med hjälp av arganolja. Resultatet delade panelen i två läger – resultatet var allt från ”toppen, håret känns lent och rent”, till ”märker ingen skillnad mot budgetschampon”. Lite svårt att få ut produkt ur de ganska hårda flaskorna. Plus för stora flaskor, dryg produkt, lagom lödder och bra pris.
BETYG: 3,5


Återfuktande schampo och balsam – bäst i test

Schampo & balsam 16: ”Minus för spraybalsam”

Schwarzkopf BC bonacure moisture kick shampoo & spray conditioner, 199 kr/250 ml resp 199 kr/200 ml.
Schampot är härligt, och levererar den utlovade ”fuktkicken”. Passar även lockiga hår. Men vi hade föredragit ett balsam i crèmeform framför spray. Har man långt hår tar det onödigt lång tid att applicera produkten och reda ut håret. Vinterhårets elektricitet hängde dock kvar. Bonus för inbyggt värmeskydd.
BETYG: 3,2

SÅ GICK TESTET TILL
Minst tre personer testar varje produkt. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.
NUVARANDE Återfuktande schampo & balsam – här är bäst i test
NÄSTA Så ofta måste du tvätta din BH för att hålla den fräsch