Den bästa ansiktsrengöringen ska enkelt och effektivt ta bort varenda makeuprest, men samtidigt vara så skonsamma att de inte torkar ut eller irriterar huden. Här är ansiktsrengöringarna som är bäst i test.

Bästa ansiktsrengöring

1. ”Även oljeskeptikerna jublar”
Vichy Pureté thermale cleansing micellar oil, 179 kr/125 ml.
Rengöringsolja som masseras in på huden och sedan enkelt sköljs av. Fick även oljeskeptiker att jubla. Tar bort all makeup och smuts lekande lätt, även vattenfast mascara. Lämnar huden mjuk utan att den känns det minsta fet.
Betyg: 5

2. ”Gillas även av mycket känslig hud”
Bioderma Sensibio H2O, 139 kr/250 ml.
Supereffektivt micellärt vatten. Häll på bomullstuss och dra över huden för att fånga upp makeup och smuts. Behöver ej sköljas av. Gillas även av mycket känslig hud. Litet minus för att konsistensen gör den något odryg.
Betyg: 4,8

3. ”Effektiv, men tar en stund”
Filorga Solution micellaire anti-age, 249 kr/400 ml.
Micellärvatten som hälls på bomullsrondell som sedan dras över huden. Ingen sköljning krävs. Effektivt, men visst tar rengöringen en stund om du har full makeup. Snäll mot huden. Flaskans storlek gör att priset känns rimligt.
Betyg: 4,8

4. ”Passar både känslig och fet hy”
Paula’s Choice Moisture boost one step face cleanser, 249 kr/237 ml.
Mjölkig gel som löddrar lätt. Tar bort all makeup, men kräver två omgångar för att få bort en full makeup. Mycket mild mot huden, passar därför mycket känslig hy, men rengör ändå så pass effektivt att den även gillas av fet hy.
Betyg: 4,6

Bästa ansiktsrengöring

5. ”Klassisk, tvålig gel”
Dermalogica Special cleansing gel, 365 kr/250 ml.
Klassisk, tvålig gel, perfekt för dig som behöver lödderkänsla för att känna att du blir ren. Helt doftfri. Mild mot huden, men kräver två omgångar för att få bort alla makeuprester. Det ganska höga priset drar ner betyget något.
Betyg: 4,4

6. ”Gel som smälter till olja”
Bliss Fabulous makeup melt, 265 kr/125 ml.
En gel som smälter till olja i kontakt med huden. Masseras på huden för att lösa upp makeup och smuts, och sköljs sedan av. Effektiv, lämnar inga makeuprester, men några upplever att huden känns lite fet efter användning.
Betyg: 4,2

7. ”Lämnar huden återfuktad”
Exuviance Gentle cleansing cream, 299 kr/212 ml.
Krämig lotion som är lättanvänd och känns väldigt snäll mot huden. Riktigt tung makeup kräver en extra omgång (eller att du kompletterar med annan produkt efteråt). Lämnar huden frisk och återfuktad. Lite dyr, men dryg.
Betyg: 4

8. ”Passar fet hud”
Cicamed Cleanser antioxidant, 295 kr/150 ml.
Lätt, rinnig konsistens som löddrar. För att få bort all makeup krävs två omgångar. Känns lite stark på huden, passar därför bättre till fetare hud, men ger en återfuktad och mjuk känsla efteråt. Litet minus för priset.
Betyg: 4

Av: Skönhetsredaktör Maria Ahlgren och redaktionen.
Foto:Thinkstock

Artikeln publicerades ursprungligen i Damernas Värld nummer 13 2015. Vill du vara säker på att inte missa fler liknande tester kan du prenumerera på tidningen. Just nu hittar du förmånliga erbjudanden här.

NUVARANDE Vi korar bästa ansiktsrengöring – spana in vinnaren som fick full pott
NÄSTA Här är prinsessornas vackraste klänningar 2015 – från budget till haute couture