Beautyblender – så använder du den rätt

Beautyblender: Makeupartisterna och skönhetsbloggarna verkar inte kunna få nog av sina beautyblenders, men vad är egentligen en beautyblender och hur använder man den? Är den värd hajpen? Och behöver man speciell rengöring? Vi vet!

Beautyblender – vad är det egentligen?

En beautyblender är en äggformad ultramjuk makeupsvamp utan kanter, som funkar för all typ av underlagsmakeup. BB-cream, CC-cream, foundation, mineralmakeup, puder, rouge, contouring – you name it! Förutom att blenda in underlagsprodukter som en boss är beautyblendern toppen för:

●  När du överdoserat rouge/bronzer och snabbt behöver krishantering.
● Att applicera brun utan sol i ansiktet (men använd för guds skull en svart blender då!).
● Att applicera serum och krämer på känslig hy som reagerar på beröring. Använd då en separat blender till hudvård och en annan till makeup.

 

theoriginalbeautyblender
Beautyblender – guide, tips och rengöring

I dag finns flera olika varianter på beautyblenders, men vår stadiga favorit – The Original beautyblender – hittar du här!

LÄS OCKSÅ: Bäst i test – BB-creams som återfuktar, jämnar ut och vårdar huden

LÄS OCKSÅ: Bäst i test – CC-creams som täcker och vårdar huden

Hur använder jag en beautyblender?

Steg 1: Vattna och vrid ur
Alla som någon gång försökt använda en beautyblender utan att först fukta den kan relatera till hur den lilla svampen slurpat upp vår dyra foundation på några sekunder. Tricket är att blöta din blender under kranen och vrida ur tills den bara är lätt fuktad. På så sätt lägger sig all foundation på svampens yta och hamnar på din hy istället för i svampens inre.

Steg 2: Gör en palett
Pumpa inte ut din foundation direkt på svampen. Tryck istället ut en klick foundation på handens ovansida. Doppa sedan den trubbiga, tjocka delen av din blender i din foundationklick.

Steg 3: ”Studsa fram”
Applicera din foundation genom att ”studsa” din beautyblender försiktigt över huden. Beautyblendern jobbar hårt för dig, så förstör inte dess magi genom att trycka för hårt. Studsa studsa studsa!

Steg 4: Spetskompetens
När basen är på är det dags att finjustera. Den spetsiga toppen är perfekt för att lägga concealer under ögonen eller var du nu vill ha lite högre täckning.

Steg 5: Färglägg
Välj ett krämrouge och ”blenda” in på kindbenen till perfektion.

Vad är skillnaden på beautyblender och fingrar/vanliga svampar?

Med en beautyblender får du ett skirare och ultranaturligt resultat. Gamla skolans trekantiga svampar var svåra att få jämnt resultat med (vi har nog alla fått skarpa streck och kanter – inte minst vid käklinjen).

LÄS OCKSÅ: Så hittar du rätt foundation – få strålande vacker hy med Damernas Världs foundationskola

Hur ofta ska jag rengöra min beautyblender?

För att slippa bakterier och gamla makeuprester bör du rengöra din blender efter varje användning . Vi gillar denna rengöring (kombo beautyblender + rengöringen finns här!).

Finns det bra budgetalternativ till beautyblender?

Absolut! Vi tycker att den här från Kicks är riktigt bra och prisvärd, liksom denna snygging för under hundringen.

beautyblender1
Beautyblender från Kicks och beauty blender från real techniques.

Bra budgetalternativ: Kicks Beauty sponge, 79 kr, och Real techniques Miracle complexion sponge, 99 kr.

beautyedition_1

Artikeln innehåller köplänkar.