Bästa concealern – här är bäst i test (och tipsen för att lyckas med sminket)

Rätt concealer kan trolla bort såväl mörka ringar under ögonen som små blemmor på ett kick. Vi har gjort ett megatest med marknadens bästa concealers och utsett bäst i test. Dessutom ger vi våra bästa tips för hur du lyckas med ditt smink – och guidar till hur du undviker de vanligaste concealermisstagen.

Guide till concealer – innehåll:

Stort test av concealer – vi har utsett bäst i test
Lyckas med din concealer – våra bästa tips och trix
Så undviker du 5 vanligaste misstagen vi gör med concealer

Concealer från n.y.x. – vinnare och bäst i test

Concealer 1: Mycket för pengarna – vår vinnare och bäst i test

Nyx Hd photogenic concealer, 79 kr – köp här.
Prisvärd produkt med hög täckning. Lätt att applicera med kuddpensel. Viss kakning vid djupa linjer. ”Döljer allt från pmsfinnar till rödhet utan att se kakig ut”, säger en testare. Bra nyansutbud för både ljus och mörk hy. Mycket concealer för pengarna!
BETYG: 4,9


Concealer airbrush

Concealer 2: Stoppar dåliga huddagar

Rodial Airbrush concealer, 480 kr.
Otroligt krämig, högpigmenterad och lättapplicerad (använd helst pensel). Du kan bygga upp täckning som döljer även den sämsta huddag. Fin lyster. Smälter in i huden och håller hela dagen. Finns tyvärr bara i två nyanser – vi hoppas på fler.
BETYG: 4,8


Concealer från Chanel som passar bra under ögonen.

Concealer 3: Som en espressoshot

Chanel Correcteur perfection longlasting concealer, 380 kr.
Fantastiskt lättanvänd gelbaserad concealer med smidig applikator. Ljusar upp ögonområdet, täcker rödhet och blemmor utan att kaka sig eller spricka. Som en espressoshot för ögonområdet när det behövs som bäst.
BETYG: 4,7


LÄS OCKSÅ: 7 vanliga misstag som gör dina mörka ringar ännu mörkare


 

Bästa concealern för mörka ringar under ögonen.

Concealer 4: Magi för mörka ringar

Helena Rubinstein Magic concealer, 330 kr.
Otroligt dryg klassiker som verkar utan att synas. Lättflytande crèmeformula gör den lätt att jobba in. Mörka ringar suddas bort utan att produkten hamnar i kråksparkarna. Vi hade dock önskat ett bredare nyansutbud.
BETYG: 4,7


Stort test av concealer.

Concealer 5: Smidig under ögonen

Marc Jacobs Re(marc)able, 340 kr.
Härlig gelkonsistens som är lätt att applicera med separat pensel. Hög täckning utan onaturlig effekt. Blir varken kakig eller ”uppäten” efter någon timme. Innehåller sheasmör och kokosvatten som fuktboostar. Extra fin effekt under ögat.
BETYG: 4,6


Bra concealer för att täcka rött och rodnad.

Concealer 6: Döljer förkylningsnosen

Laura Mercier Secret concealer, 265 kr.
”Åren och rynkor har försvårat concealeranvändandet, men den här klarar jobbet galant”, säger en testare. Funkar på både mörka ringar under ögonen och runt en röd förkylningsnäsa (vi har testat! ).
BETYG: 4,5


Test av concealer – vi har utsett bäst i test

Concealer 7: Perfekt för nybörjare

Dior Diorskin star concealer, 350 kr.
Konsistensen är ”stretchig” som en foundation, vilket gör den lätt att arbeta in. Täcker fint, men tendens till kakning i fina linjer, vilket gör den mer lämpad för finnar och rödhet än mörka ringar. Applikatorn är lättnavigerad. Finns i fyra nyanser.
BETYG: 4,4

 

Concealer med brush.

Concealer 8: Brush som suddar runt ögonen

Sensai Concealer brush, 395 kr.
Med klickfunktionen får du en perfekt produktmängd som är lätt att applicera. Puder ger en matt effekt utan att vara uttorkande. Funkar otroligt bra runt ögonen, men behövde bättras på under dagen. Känns lyxig och vårdande, med spf 15.
BETYG: 4,3


Test av concealer – vi har utsett bäst i test

Concealer 9: Lättarbetad och smickrande

By Terry Touche veloutée, 419 kr.
Bra för utjämning av pigmentering och runt näsan, men lade sig i torrhetslinjerna runt ögonen hos de äldre testpersonerna. Lite produkt räcker. Lätt att arbeta med tack vare den stora penseln. Smickrande, uppljusande effekt.
BETYG: 4,3


Test av concealer – vi har utsett bäst i test

Concealer 10: Supertäckande

Kat von D Lock-it tattoo concealer, 250 kr.
Testets mest täckande produkt. ”Älskar denna till att ‘photoshoppa’ bort blåmärken och spruckna blodkärl på benen”, säger en testare. Lätt att man råkar trycka ut för mycket ur tuben. Mindre bra runt ögat.
BETYG: 4,2


Concealer YSL Touche éclat.

Concealer 11: Mer skulptering än täckning

YSL Touche éclat, 375 kr.
Biter inte på riktigt mörka ringar eller stora blemmor, men ljusar upp och ger glow som en highlighter. Snygg på kindbenet! Den smarta knappen gör det lätt att få ut perfekt mängd och penseln ger ett fint resultat. Sju nyanser.
BETYG: 4,2


Bra concealer för att täcka finnar och akne.

Concealer 12: Bra vid röda partier

Shiseido Perfecting stick concealer long-lasting stick, 295 kr.
Stiftformatet känns oldschool och kräver lite extra arbete vid applicering. Lätt att bygga upp till full täckning men något tung för det torra ögonpartiet. Däremot perfekt på röda partier runt näsan eller blemmor.
BETYG: 4,2


Test av concealer – vi har utsett bäst i test

Concealer 13: Bra punktbehandling

Maybelline Fit me concealer, 99 kr.
Perfekt när du vill skippa foundation och bara täcka små skavanker eftersom den omärkbart smälter in i huden. Kan byggas upp från medium till hög täckningsgrad, men du bör fixera med ett lätt puder ovanpå. Prisvärd allroundconcealer.
BETYG: 4,1


Test av concealer – vi har utsett bäst i test

Concealer 14: Passar den bleka

Make up forever Ultra hd concealer, 245 kr.
Envis produkt som håller genom dagen. Lätt att bygga täckning till önskad nivå. ”Man får trycka ut produkt på fingret, vilket inte är ultimat”, säger en testare. Ljusaste nyansen passar den riktigt bleka.
BETYG: 4,1


m.a.c – concealer från mac

Concealer 15: Stort nyansutbud

Mac Pro longwear concealer, 175 kr.
Som en foundation i konsistensen. Det kommer lätt ut för mycket produkt ur pumpflaskan. Väl på plats blir resultatet perfekt. Fixeras med fördel med transparent puder. Stort plus för brett spektrum av nyanser.
BETYG: 4

Test av concealer – vi har utsett bäst i test

Concealer 16: Hudvårdande formula

Pürcosmetics Disapperaring ink 4-in-1, 295 kr.
”Produkten har en bra klickfunktion med en kuddapplikator som gör det lätt att få den punktconcealer man önskar vid till exempel finnar”, säger en testare. Skön, lätt konsistens. Mediumtäckning som kan byggas upp.
BETYG: 3,8

SÅ GICK TESTET TILL
Minst tre personer testar varje produkt. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.


Concealer – bästa tipsen för att lyckas med ditt smink.

Så lyckas du med concealer – våra bästa tips för fläckfritt smink

Concealer är ett oslagbart vapen när livet utmanar skönheten. Men concealer är också en mindre vetenskap. Det finns sorter som täcker, ljusar upp, färgkorrigerar och så vidare i all snyggifierande oändlighet.

Ska jag ha concealer över eller under min foundation?

Vanligast är under foundation, men önskar du riktigt hög täckning (tänk megafinne eller tatuering) bygger du ovanpå.


LÄS OCKSÅ: Så hittar du rätt foundation – få strålande vacker hy med vår foundationskola


Hur hittar jag rätt nyans?

Be om hjälp i butiken för att hitta en nyans som spårlöst gifter sig med både huden och din foundation. Under ögonen är en till två nyanser ljusare ett bra riktmärke, i övriga ansiktet samma nyans och ton som din hud. Neutrala eller lätt gula nyanser är mest smickrande (skippa de rosa). Grönt är bra om du vill korrigera rödhet.

Jag har mörka ringar under ögonen. Vilken concealer ska jag välja?

I färghjulet är gult motpol till blått/lila, så en concealer med gula undertoner är ditt säkraste kort. Välj en nyans som är en till två nyanser ljusare än din hudton, så ljusas hela ögonpartiet upp och ger en optisk illusion av åtta timmars skönhetssömn (det är den uppljusande effekten som gett YSL Touche éclat kultstatus). Jobba in concealern med pensel eller så kallad beautyblender (finns på varuhus och i näthandeln). Fixera försiktigt med ett ljust puder. Välj en fuktgivande, flytande concealer som inte sipprar ner i linjer eller torkar ut det redan fuktfattiga ögonområdet. Och täck bara där du verkligen är mörk – en onödig överdos concealer vid ögat är aldrig smickrande.


LÄS OCKSÅ: 7 vanliga misstag som gör dina mörka ringar ännu mörkare


Hur trollar jag bort ytliga blodkärl, ärr och rodnad?

Rödhet är ett vanligt gissel bland oss tunnhudade nordbor. Grönt neutraliserar rödhet med bravur. Vår testvinnare från Nyx finns i en grön variant som neutraliserar ovälkomna inslag som synliga kapillärer, färska akneärr och finnar. Du lägger sedan din vanliga hudtonade concealer ovanpå. Grunda med fukt – röd hy kan vara torr och lite skorvig. En silikonbaserad primer jämnar till det mesta.

Concealern lägger sig i mina torrhetslinjer. Vad gör jag?

Överdosering är ofta boven. Om du får för mycket concealer på huden – dutta försiktigt av med mjukt papper. Less is more! Ta säkerhetsavstånd från matta concealers. Gelbaserade eller flytande concealers med hög elasticitet är din grej. Investera i en beautyblender, som du fuktar och duttar in produkten med. Är du riktigt ambitiös, googla ”bake concealer” och lär dig att ”baka” täckning som inte spricker.

LÄS OCKSÅ: Beautyblender – så här använder du den rätt

Concealer – trolla bort mörka ringar under ögonen.

5 vanligaste misstagen du gör med concealer

1. Du har concealer för nära ögat

När du vill dölja mörka ringar, lägg inte concealer hela vägen upp till ögats kant. Dutta bara där du faktiskt är mörk. Annars blir det lätt kakigt och du kan se flera år äldre ut.

2. Du lägger ett för tjockt lager

Vi vet, ibland tänker man att en rejäl portion är effektivaste medicinen. Men concealer är ett skolexempel på när ”less is more”.

3. Din concealer har för mörk nyans

Kardinalsynden inom concealervetenskap är att välja en för mörk nyans. Resultatet blir lerigt och åldrande.

4. Du gnider/stryker på din concealer

Dutta är den rätta tekniken, oavsett om du applicerar med fingrar, beautyblender eller pensel. Stryk eller gnid inte.


LÄS OCKSÅ: Beautyblender – så här använder du den rätt


5. Du glömmer pudersteget

Concealer måste fixeras med ett lätt svep puder, annars är den dömd att glida av under dagen. Underskatta inte vikten av en bra pensel eller beautyblender under Operation Täckning.

LÄS OCKSÅ: Vi har testat puder med photoshop-effekt – trolla bort linjer & porer på ett kick
Artikeln innehåller köplänkar.
NUVARANDE Bästa concealern – här är bäst i test (och tipsen för att lyckas med sminket)
NÄSTA Hudvårdskolan för mogen hud