En färgad dagkräm är helt perfekt om du tycker att en täckande foundation blir för "kakig", men ändå vill jämna ut hyn lite grann. Extra bra blir det om dagkrämen förutom att jämna ut och ge rikligt med fukt till torr hud dessutom innehåller spf som skyddar ansiktet från solens strålar. Damernas Värld har testat färgade dagkrämer och utsett bäst i test.

ANNONS
ANNONS

Bästa dagkrämen – dagkrämen som får bäst i test.

Dagkräm 1: ”Ett måste i necessären” – vår vinnare och bäst i test

Laura Mercier Tinted moisturizer spf20, 470 kr/50 ml.
Smidig tub ger den perfekta mängden. Ger jämn yta, lyster och återfuktar. ”Kan ersätta både dagcrème och foundation”, säger en testare. Det finns en anledning till att detta är makeupartisternas stapelvara och USA:s mest sålda färgade dagcrème.
BETYG: 4,9

 

Färgad dagkräm med spf.

Dagkräm 2: ”Mer fukt än färg”

Clarins Hydra quench tinted moisturizer spf15, 279 kr/50 ml.
Fokus på fukt och inte färg ger en naturlig look och skönt återfuktad hud. Fint skimmer, och hudtonen blir jämnare. Silkenslen känsla och superfin finish. Den låga spf-faktorn betyder dock att solskyddet behöver kompletteras.
BETYG: 4,7

 

Vi har testat dagkräm från Lumene.

Dagkräm 3: ”Hög täckning”

Lumene CC color correcting cream spf20, 149 kr/30 ml.
Jämnar ut hudtonen och ger en fin yta. Täcker ojämnheter och rodnader otroligt bra, nästan som en foundation. ”Perfekt balans mellan lyster och matthet”, säger en testare. Priset är oförskämt bra.
Spring och köp!
BETYG: 4,6

ANNONS
ANNONS

 

Vi har testat dagkräm med spf.

Dagkräm 4: Ljuvlig glow

Rodial Skin tint+ spf20, 580 kr/40 ml.
Ljuvlig konsistens som varken är för rinnig eller för tjock. Lite oljig känsla gör att huden känns mjuk och återfuktad. Sitter kvar efter ett träningspass. ”Täcker som en foundation och ger väldigt fint glow”, säger en testare.
BETYG: 4,5

 

Färgad dagkräm, här är bäst i test.

Dagkräm 5: ”Fullmatad med hudvård”

Pür cosmetics 4-in-1 Mineral tinted moisturizer spf20, 425 kr/50 ml.
Enkel att arbeta in i huden. Ganska tjock, utan att kännas kladdig i ansiktet. Fina hudvårdande ingredienser, inklusive antioxidanter. Ger en bra yta och håller hela dagen. Fungerar även som primer. Håller vad den lovar. Doftfri!
BETYG: 4

 

Prisvärd dagkräm i vårt test.

Dagkräm 6: ”Budgetfavorit”

Garnier Miracle skin perfector BB cream spf15, 119 kr/50 ml.
En klassiker som aldrig slår fel. Perfekt på sommaren eller när du är ute efter en produkt utan supermycket täckning. Återfuktningen är okej och mindre skönhetsblemmor korrigeras, precis som utlovat. Priset är bäst i klassen.
BETYG: 3,9

ANNONS
ANNONS

 

Bäst i test – dagkräm.

Dagkräm 7: ”Naturlig känsla”

Bareminerals Complexion rescue tinted hydrating gel cream spf30, 395 kr/35 ml.
Ger fin lyster och konsistensen är lagom tjock. Tuben är lätthanterlig och ger bra produktmängd. Minus för en lite smulig känsla och återfuktning som inte håller hela vägen för supertorra. Stort plus för bra spf.
BETYG: 3,8

 

Hitta bästa dagkrämen, vi har utsett bäst i test.

Dagkräm 8: ”Stort plus för hög spf”

Kiehl’s Actively correcting & beautifying BB cream spf50, 290 kr/30 ml.
Ger lagom mycket täckning. Det känns inte att du har något i ansiktet, vilket gillades av testpanelens mest makeupskygga deltagare. Stort plus för solskydd deluxe, men vi hade önskat mer hudvårdande effekt.
BETYG: 3,7

Vill du läsa fler av våra skönhetstester? Här hittar du alla produkter som har fått bäst i test!

SÅ GICK TESTET TILL:
Minst tre personer testar varje produkt. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut. Alla produkter betygsätts på skalan 1-5.
Artikeln innehåller köplänkar.
NUVARANDE Bäst i test: Färgad dagkräm med spf som jämnar ut och ger lyster
NÄSTA Så stylar du jeanskjolen bäst – 3 snygga looks till hösten