DV TESTAR: Ansiktsspray som ger snabb uppfräschning

Torr och fnasig hud? Råd bot på torrheten med hjälp av en ansiktsspray, som ger en snabb uppfräschning och en välbehövlig fuktboost. Men vilket ansiktsspray är det bästa? DV har svaret, vi har nämligen korat bäst i test.
Ansiktssprayer, eller face mists som de också kallas, verkar inte bara uppiggande, de ser också till att tillföra huden förlorad fukt. Dessutom innehåller de en hel rad nyttiga ingredienser, som antioxidanter och lugnande källvatten, vilka i sin tur har en välgörande effekt på huden. Sitter du framför en datorskärm dagarna i ända kan en ansiktsspray göra stor skillnad, eftersom både datorn och den torra kontorsluften drar fukt ur huden. Gör det därför till en god vana att regelbundet ge ansiktet en välbehövlig dos med fukt. Och ska du ut och flyga i sommar är en spray i handbagaget ett måste. Luften i ett flygplan är lika torr som i den varmaste öken. Damernas Värld har testat 8 olika ansiktssprayer. Här är resultatet.

1. Sensai cellular performance Hydrachange mist, 695 kr/100 ml.
POÄNG: 5,0
OM PRODUKTEN: Sprayen fördelar innehållet i en mjuk dimma som snabbt sjunker in i huden. Doftar svagt av fräscha blomblad. Huden känns återfuktad länge. Dyrast, men också bäst i vårt test.

2. Avène thermal spring water, 99 kr/150 ml.
POÄNG: 4,9
OM PRODUKTEN: Särskilt lämplig för känslig hud. Sprayen doserar en ganska blöt och doftlös dimma, som känns svalkande på huden. Det låga priset höjer betyget ytterligare.

3. Dermalogica Antioxidant hydramist , 465 kr/150 ml.
POÄNG: 4,5
OM PRODUKTEN: Pumpflaskan fördelar innehållet i en mjuk dimma som känns precis lagom blöt. Effekten avtar ganska snart på huden, som ändå känns både mjukare och återfuktad.

4. Md formulations Moisture defense antioxidant spray, 495 kr/250 ml.
POÄNG: 4,1
OM PRODUKTEN: Lite tung och otymplig flaska som fördelar innehållet i en lite för våt dusch. Den blöta känslan håller i sig ett tag, vilket testpanelen upplevde som både skönt och jobbigt. Huden känns återfuktad länge.

5. Comfort zone Skin resonance tonic, 295 kr/ 200 ml.
POÄNG: 4,0
OM PRODUKTEN: Ska appliceras på sminkfritt ansikte för bästa resultat. Den starka doften kan avskräcka. Den svalkande effekten håller i sig ganska länge. Huden känns både mjukare och lenare efteråt.

6. Håkansson Vitamin spray orange blossom, 240 kr/100 ml.
POÄNG: 3,9
OM PRODUKTEN: Doftar ganska starkt men gott. Sprayflaskan fördelar innehållet i en våt dusch som känns svalkande och skön. Den blöta känslan försvinner ganska snabbt, vilket är bra. Efteråt känns det osminkade ansiktet en smula strävt.

7. Nimue Vitamin C moisture mist, 448 kr/140 ml.
POÄNG: 3,5
OM PRODUKTEN:Tung flaska som känns otymplig. Doserar ett svalt, skönt moln som doftar fräscht. Huden känns först återfuktad men effekten försvinner snabbt. Några upplevde doften som för stark. Känns snarare uppiggande än återfuktande.

8. Make up store Face mist, 195 kr/180 ml.
POÄNG: 3,0
OM PRODUKTEN: Läskig färg och doft som påminner om diskmedel. Sprayen fördelas i ganska blöta sjok som känns på gränsen till feta på huden. Passar troligen den riktigt torra huden allra bäst.

NUVARANDE DV TESTAR: Ansiktsspray som ger snabb uppfräschning
NÄSTA STÖRSTA DESIGNSAMARBETET – NÅGONSIN?