Lappbalsam-bast-i-test2

1. Korres Lip butter, 129 kr.
POÄNG: 4,3
OM LÄPPBALSAMET: Läpparna blir mjuka, en effekt som håller i sig. Ger mindre färg än förpackningen antyder och har en diskret doft. Minus för kletig applicering, annars en toppenprodukt.

2.Une Sheer lips balm, 159 kr.
POÄNG: 4,0
OM LÄPPBALSAMET:  Certifierad naturlig produkt. Snygg hylsa som är enkel att använda. Ger en lätt färgeffekt och gör läpparna mjuka – en känsla som håller i sig länge. Doftlös, vilket höjer betyget.

3. Estelle & Thild Lip balm, 149 kr.
POÄNG: 3,9
OM LÄPPBALSAMET: Certifierad ekologisk produkt med krämig konsistens som ger en lätt färgad ton. Känns mjuk och skön, en känsla som håller sig ganska länge. Smakar ingenting, vilket vi gillar.

4. & Other Stories Lip balm, 70 kr.
POÄNG: 3,8
OM LÄPPBALSAMET: Mjukt läppbalsam som appliceras med fingrarna. Ger inte lika stark färg som förpackningen antyder. Känns återfuktande, en känsla som håller i sig. Plus för snygg förpackning, minus för kletig applicering.

5. Burt’s Bees Tinted lip balm, 79 kr.
POÄNG: 3,5
OM LÄPPBALSAMET: Certifierad naturlig produkt. Praktisk förpackning med skruvkork. Ger knappt någon färg men en hel del glans. Läpparna känns återfuktade, en effekt som sitter ganska länge. En i panelen upplevde att läpparna blev torrare av produkten.

6. Clinique Chubby stick moisturizing lip color balm, 215 kr.
POÄNG: 3,4
OM LÄPPBALSAMET: Snygg produkt som för tankarna till en barnkrita. Lätt att använda och ger mycket färg. Mellanting mellan läppstift och läppbalsam, läpparna blir mjuka, men effekten är kortvarig.

7. Clarins Colour quench lip balm, 195 kr.
POÄNG: 3,3
OM LÄPPBALSAMET: Lyxig förpackning. Ger inte mycket färg, men en del glitter som sitter länge. Läpparna blir på gränsen till klistriga och känns inte återfuktade – den passar bättre som makeup än till fnasiga läppar.

8. I love… Glossy lip balm, 49 kr.
POÄNG: 3,0
OM LÄPPBALSAMET: Läppbalsam med en lätt färg-effekt, trots den mörka nyansen i förpackningen. Gör läpparna mjuka men effekten är inte lång-varig. Doftar sött. Stor förpackning med mycket produkt för pengarna.

NUVARANDE DV-testar färgade läppbalsam som hjälper mot fnasiga läppar
NÄSTA Så slipper du torra och fnasiga läppar i vinter