Volymschampon lovar fylligare hår och en tjockare känsla, men hur många håller måttet? Damernas Värld har testat åtta volymgivande kandidater.  

Bast-i-test-volymschampo3

Fråga en kvinna vad hon helst vill att ett schampo ska göra och det vanligaste svaret är troligen: ”Ge mitt hår mer volym!” Inte så konstigt eftersom det så kallade typiskt skandinaviska håret ofta är en ganska platt och flygig historia som behöver ett litet extra lyft och stadga. Ett volymschampo kan dock verka uttorkande, så glöm inte att även använda ett mjukgörande balsam som inte tynger ned, och att göra regelbundna fuktinpackningar. Har du riktigt platt hår? Ett tips att också använda volymgivande stylingprodukter efter tvätt, som till exempel en hårspray som lyfter rötterna eller en volymgivande mousse.

Bast-i-test-volymschampo

Maria Nila Palett Pure volume, 169 kr/350 ml.
POÄNG: 4,4
OM VOLYMSCHAMPOT: Ett lätt löddrande schampo med fruktig doft. Håret blir lätt och luftigt, samtidigt som hårstråna känns fylligare med en lätt stadga. Håret får också en mjuk känsla. Ganska drygt.

Sebastian Volupt shampoo, 299 kr/250 ml.
POÄNG: 4,2
OM VOLYMSCHAMPOT: Mjukt schampo som luktar lagom mycket av fräscha frukter. Löddrar fint och är rejält drygt, bara en liten klick behövs. Håret känns tjockt och fylligt med en lätt sträv känsla. Också hårbotten får ett litet lyft.

Percy & Reed Volumising shampoo, 159 kr/250 ml.
POÄNG: 4
OM VOLYMSCHAMPOT: Lätthanterlig flaska, även om några ogillar att öppningen sitter i botten. Fruktig doft. Svårt att arbeta in, men ger håret ett lyft och fint fall, en känsla som stannar länge.

Tresemmé Healthy volume shampoo, 89 kr/900 ml.
POÄNG: 3,75
OM VOLYMSCHAMPOT: Otymplig flaska som dock har ett smart knäpplås i korken som förhindrar överdosering. Schampot har en frisk doft och löddrar riktigt bra. Ger en lätt volymkänsla
i håret. Plånboksvänligt pris.

Bast-i-test-volymschampo2

Blow pro Daily volumizing shampoo, 110 kr/235 ml.
POÄNG: 3,5
OM VOLYMSCHAMPOT: Väldoftande, sulfatfritt schampo. Löddrar inte, vilket innebär att det känns odrygt. Panelen är oense om volymen. En del gillar den, andra anser att håret blir flygigt.

Label m Thickening shampoo, 219 kr/300 ml.
POÄNG: 3,2
OM VOLYMSCHAMPOT: Schampot doftar speciellt, nästan som en herrparfym. Ger ett härligt lödder, känns drygt. Några tycker att håret får mer volym och stadga, andra att håret blir ganska fett och knappt får någon volym alls.

Joico Body luxe shampoo, 216 kr/500 ml.
POÄNG: 3,1
OM VOLYMSCHAMPOT: Vi gillar den smarta doserings­pipen! Schampot doftar friskt, men ger ingen direkt volym, däremot känns hårstråna en aning tjockare, mjukare och mer glansiga. Odrygt.

Sunsilk Thickening volume shampoo, 34 kr/250 ml.
POÄNG: 3
OM VOLYMSCHAMPOT: Flera testare tycker att den starka doften, som för tankarna till 1980-talet, förstör upplevelsen. Med det sagt får håret ändå extra volym, även om vi tycker att hårstråna blir lite uttorkade efter ett par tvättar.

 

DU KANSKE OCKSÅ VILL LÄSA:
DV-testar håroljor som gör håret mjukt och glansigt
DV-testar body butter som återfuktar torr hud
DV-testar saltvattenspray som ger vackert sommarhår

Foto: Thinkstock

Av: Therese Hallberg och redaktionen

NUVARANDE DV-testar: volymschampo som ger vackert och fylligt hår
NÄSTA 29 tecken på att du hade modekoll redan på 80-talet