Inspireras av hur världens bästa hårstylister valde att styla modellernas hår inför visningarna. Oavsett om det är i en låg hästsvans, mjuka lockar eller håraccessoarer som står i fokus finns alla möjligheter för en vacker och enkel frisyr!

ENKEL FRISYR: LÅG HÄSTSVANS
Dior kombinerade två av säsongens stora frisyrtrender, låg hästsvans och sidbena. Så enkelt och fantastiskt snyggt.
Så gör du frisyren: Kamma en bred sidbena och samla håret i en låg knut strax bakom örat. Ha torrschampo och hårspray till hands för att hålla vilsna hårstrån på plats. Här kan du se en video där vår hårbloggare Elin visar hur du gör.

Enkel frisyr 2015

ENKEL FRISYR: LÅG HÄSTSVANS
Är inte den slätkammade frisyren din stil kanske MSGM’s frisyr passar dig bättre. Fortfarande en låg hästsvans men med betydligt slarvigare styling.
Så gör du frisyren: Välj bena efter vad som passar dig och tupera håret så att du får volym och textur i det. Samla håret till en hästsvans och sätt upp det med en tunn snodd. 

Enkel frisyr 2015

ENKEL FRISYR: LÅG HÄSTSVANS
Vill du ta frisyren till nästa steg finns det en snabb och enkel lösning. Gnistrande metaller syns överallt i höstens mode och genom att kombinera dem med en låg hästsvans har du prickat in en het frisyr. Här stylad för Carolina Herreras visning.
Så gör du frisyren: den här frisyren kan du göra med båda ovanstående, det viktigaste är att hitta rätt accessoar. Vill du kan du även ta stylingen till nästa steg med en wet look. Hur du gör det ser du här

Enkel frisyr låg hästsvans

ENKEL FRISYR: LÅG SLARVIG HÅRUPPSÄTTNING:
För dig som vill göra en mer avancerad frisyr visar Fendi exempel på hur du kan jobba vidare med håruppsättningen, här i en halv knut. 

Enkel frisyr 2015

LÖSA LOCKAR:
Lösa böljande lockar funkar i alla dess frisyrer och former. Michael Kors valde mjuka lockar och ojämn sidbena. Så enkelt och så snyggt!
Så gör du frisyren: Proffssättet är givetvis att få till de perfekta lockarna genom en bra föning. Genvägen, framförallt för dig som har lite självfall är att sätta upp håret i en knut när det nästan är torrt. Låt torka och dra sedan genom håret med fingrarna. 

Enkel frisyr 2015

LÖSA LOCKAR
En frisyr som även Ralph Laurens modeller rockade.
Så gör du frisyren: Återigen är en föning bästa sättet att gå, men du kan även skapa vackra stora lockar genom att använda plattång och locktång. Avsluta med hårolja för en lyxig och gnistrande look. Här har vi samlat bäst i test av håroljor.

Enkel frisyr

LÖSA LOCKAR:
Lika snyggt med mittbena, här som hos Anna Sui.
Så gör du frisyren: Börja med att dela håret till en mittbena. Dela in håret i sektioner och lägg upp det på värmespolar. Låt lockarna svalna innan du separerar dem med fingrarna. Avsluta med saltvattenspray för textur, här hittar du saltvattenspray som fått bäst i test. 

Enkel frisyr med läckra lockar

LÖSA LOCKAR OCH SIDBENA
Frisyren blir klassisk – och elegant med djup sidbena och stora runda lockar, här hos Jason Wu.
Så gör du frisyren: Börja med att dela in håret i en djup sidbena och locka sedan håret med en bred locktång. Rulla upp håret och fäst med hårnål medan det svalnar så håller lockarna bättre. Vill du se en videoguide till hur du kan göra lockar som håller länge, så har vi en videoguide här.

Enkel frisyr med sidbena och läckra lockar

ENKEL FRISYR: RAK SIDBENA 
Vårens och sommarens bohemiska look med mittbenan i fokus är lika rätt även i höst, men att svepa håret i en djup och lyxig sidbena är precis lika rätt. Här stylat för Donna Karan.
Så gör du frisyren: Dela in håret i en djup sidbena och platta det sedan helt rakt. Kamma och applicera produkter för en vattenkammad look som håller även då håret torkat.

Enkel frisyr - sidbena

SIDBENA OCH LÖSA LOCKAR:
Giambattista Valli bjöd på en hårstyling som även ger hopp för oss som vill köra på en rufsigare look. Även här är själva poängen att det ska vara medvetet – och inte som om du inte haft tid att fixa håret.
Så gör du frisyren: Textur, djup sidbena och gärna några lockar. Tänk beach hair i höstvariant!

Enkel frisyr 2015

ENKEL FRISYR: LOB MED SIDBENA OCH LÖSA LOCKAR:
Loben har den senaste tiden varit synonym med supertrend, och så fortsätter det att vara. Vågar du inte fatta saxen går det lika bra att göra en håruppsättning där du väver in håret och fuskar fram en kortare längd, exempelvis som hos Max Mara.
Så gör du frisyren: Här visar vår hårbloggare i en video hur du stylar en messy lob!

Enkel frisyr 2015

ENKEL FRISYR: SNURREN ÄR NYA KNUTEN
Den stående favoriten i knuten är fortfarande het, så länge som den känns genomtänkt och inte något du bara slängt upp. Isabelle Marant kompletterade med en liten svans för en look som känns 2.0.
Så gör du frisyren: För att den här frisyren ska lyckas ska den se genomtänkt ut, den hafsigt ihopsnurrade knuten en lördagsmorgon är alltså inte vad som eftersträvas. Tänk snurr snarare än knut, och istället för att baka in allt hår så låter du en liten svans titta ner.

Enkel håruppsättning

HÅRUPPSÄTTNING: HÖG SNURR
Marc Jacobs tog ut svängarna ännu mer och valde i kontrast mot den låga hästsvansen att kombinerade en snygg snurr med höjd a la Lilla My.
Så gör du frisyren: Börja med att ställa dig med huvudet upp och ner. Kamma genom håret och samla det i en knut, ungefär i din panna. Precis som ovan så gäller det nu att tänka snurr snarare än knut. Fäst med hårnålar och låt gärna några hårtester spreta ut för en något mer messy look.

Enkel håruppsättning

Fler snygga och strama hårknutar från Isabelle Marant.

Enkel frisyr 2015

ENKEL FRISYR: ACCESSOARER
Håraccessoarerna är glödheta och ger snabbt och enkelt nytt liv till håruppsättningar eller utsläppt hår, här hos detaljernas mästare, Dolce & Gabbana.

Enkel frisyr 2015

ENKEL FRISYR: DIADEM
Diademen är ett annat exempel på accessoarer som enkelt ger nytt liv och höjer trendfaktorn. Kombinera med uppsatt hår eller löst böljande längder.

Enkel frisyr 2015

Är inte glitter eller metaller din melodi så inspireras av Fendi och sätt fokus på håraccessoarer i läder eller läderimitation.

Enkel frisyr 2015

 

Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du ingenting!

Du vill kanske även läsa:
Hetaste frisyrerna 2015 – hitta en look som passar just din stil
Uppdatera vardagsfrisyren – 9 enkla steg för steg-guider
Korta frisyrer 2015 – spana in de hetaste klippen just nu
Elin Johanssons hårblogg

Foto: Alloverpress

byline_Johanna

NUVARANDE Höstens trendigaste frisyrer – bäst av allt de är enkla att göra!
NÄSTA Chanel Airlines bjuder in till chicaste flygningen någonsin