Erdem är H&M:s nya gästdesigner 2017

H&M presenterade på torsdagen att deras nya designsamarbete är tillsammans med den prisbelönta designern Erdem Moralioglu.

Den kanadensiska designern Erdem har rötter i Turkiet, är uppväxt i Kanada, men har numera sin bas i London. Han startade sitt eget märke ERDEM för tolv år sedan. Det har hyllas i modekretsar och burits av många kända personer, bland annat skådespelarna Michelle Williams, Gwyneth Paltrow, Emma Watson och Julianne Moore.

skacc88rmavbild-2017-07-13-kl-17-24-44-1333x771

För H&M har Erdem designat en helt ny damkollektion och, för första gången någonsin, en kollektion för herrar. Samarbetet kommer att visualiseras av filmregissören Baz Luhrmann och redan nu finns en trailer ute att se.

– Jag är så exalterad över samarbetet med H&M och att få utforska min design på en nivå jag aldrig gjort tidigare. Det är också väldigt spännande att få möjligheten att arbeta med Baz Luhrmann, en av vår tids främsta filmskapare, säger Erdem.

erdem-hm
På bilden: Erdem Moralioglu, Baz Luhrmann och Ann- Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M.

I samarbetet med H&M kommer Erdem att spegla och omtolka designteman från några av sina mest hyllade kollektioner genom att leka med mönster, textilier och sitt vackra hantverk. Innehållet i kollektionen kommer att vara noga bevakat till och med den 2 november då Erdem x H&M släpps i 66 länder.

fab-banner

– Från första stund som vi började prata med Erdem om samarbetet fångades jag av hans vision. För Erdem x H&M har han skapat en förtrollande värld full av skönhet, elegans och detaljrikedom. Det här är unika plagg som man kommer att vilja bära hela livet, säger Ann-
Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M.

Se teaserfilmen av Baz Luhrmann här: