Varje år presenterar H&M ett större designsamarbete med en gästdesigner.  Förra året var det Kenzo och dessförinnan Balmain. Nu har det avslöjats att H&M:s samarbete 2017 blir tillsammans med den prisbelönta designern Erdem Moralioglu.

Den kanadensiska designern Erdem Moralioglu har rötter i Turkiet, är uppväxt i Kanada, men har numera sin bas i London.

Han startade sitt eget märke ERDEM för tolv år sedan. Det har hyllas i modekretsar och burits av många kända personer, bland annat skådespelarna Michelle Williams, Gwyneth Paltrow, Emma Watson och Julianne Moore.

erdem-hm

Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M, Erdem Moralioglu och Baz Luhrmann.

H&M:s TIDIGARE DESIGNSAMARBETEN:
2016 Kenzo
2015 Balmain
2014 Alexander Wang
2013 Isabel Marant
2012 Maison Martin Margiela
2012 Marni
2011 Versace
2010 Lanvin
2009 Jimmy Choo
2009 Sonia Rykiel
2009 Matthew Williamson
2008 Comme des Garçons
2007 Roberto Cavalli
2006 Victor & Rolf
2005 Stella McCartney
2004 Elio Fiorucci
2004 Solange Azagury-Partridge
2004 Karl Lagerfeld

– Jag är så exalterad över samarbetet med H&M och att få utforska min design på en nivå jag aldrig gjort tidigare. Det är också väldigt spännande att få möjligheten att arbeta med Baz Luhrmann, en av vår tids främsta filmskapare, säger Erdem.

För H&M har Erdem designat en helt ny damkollektion och, för första gången någonsin, en kollektion för herrar. Samarbetet kommer att visualiseras av filmregissören Baz Luhrmann och redan nu finns en trailer ute att se.

I samarbetet med H&M kommer Erdem att spegla och omtolka designteman från några av sina mest hyllade kollektioner genom att leka med mönster, textilier och sitt vackra hantverk. Kollektionen släpps den 2 november i 66 olika länder.

– Från första stund som vi började prata med Erdem om samarbetet fångades jag av hans vision. För Erdem x H&M har han skapat en förtrollande värld full av skönhet, elegans och detaljrikedom. Det här är unika plagg som man kommer att vilja bära hela livet, säger Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M.

Erdem x H&M – se teaserfilmen av Baz Luhrmann här:

fab-banner

NUVARANDE Erdem x H&M – allt om nya designsamarbetet 2017
NÄSTA Strålande väskor – 8 strandväskor i butik just nu