I somras avslöjades det att H&M:s gästdesigner 2017 är Erdem Moralioglu. Nu har bilderna på designsamarbetet Erdem x H&M – som präglas av förtrollande mönster, skräddade snitt, eleganta klänningar och romantiska referenser – kommit.

ANNONS
ANNONS

E

rdem Moralioglu har rötter i Turkiet, är uppväxt i Kanada, men har numera sin bas i London. Hans designsamarbete Erdem x H&M består av plagg, skor och smycken. I skapandet av kollektionen har Erdem plockat in minnen från barndomen, och kopplingarna till den engelska landsbygden är tydliga.

LÄS MER: Höstens viktigaste trender – allt om höstmodet 2017

– Erdem x H&M är en kollektion full av minnen och historier från Erdems barndom och återspeglar de romantiska klänningarna han såg i engelska filmer, faderns rock som hans mor slängde över axlarna och den coola stilen som präglade 90-talets tv och musikvideos, skriver H&M i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Martina Bonniers favoriter i Erdem x H&M-kollektionen

Utmärkande för kollektionen är blommönster som förekommer i flera olika varianter. Bland nyckelplaggen finns en klänning i jacquard med snödroppsmotiv, en topp i vit gipyrspets med en plisserad krage och en kabelstickad mohairtröja som är inspirerad av tröjorna i tv-serien Twin peaks.

ANNONS
ANNONS
Erdem x H&M släpps den 2 november i 220 olika butiker världen över, samt online.

Erdem x H&M – här är kollektionen:

ANNONS

ANNONS

NUVARANDE Erdem x H&M – nu har bilderna på designsamarbetet 2017 kommit
NÄSTA Därför ska du äta din hudvård (ja, det är sant!)