ANNONS
ANNONS

Tredje dagen på Mercedes-Benz Fashion Week bjöd på mycket vackert och elegant höstmode. Här nedan hittar ni tjuvkikar från de kollektioner som visades under dagen, missa inte det!

modeveckan-ons-FilippaK

FILLIPPA K HÖSTMODE 2014
Fillippa K’s höstmode 2014 är minimalistiskt, avslappnat och elegant. Silhuetten är feminin samtidigt som vissa skärningar är maskulina. Färgpaletten har en traditionell bas med grått, svart, marint och hudfärgat men har även inslag av vinröda och chokladbruna nyanser.

Modeveckan-ons-Beckmans

ANNONS
ANNONS

BECKMANS DESIGNHÖGSKOLA
Inför visningen fick Beckmans avgångsklass i mode och design i uppdrag att välja ett av sju svenska designmärken och göra sin egen personliga tolkning av det. Till sin assistans hade de en designer från märket som mentor. Som resultat fick modeveckans besökare njuta av nya tolkningar av Back, Diana Orving, House of Dagmar, Lagom Studios, Malina Damgaard, Filippa K och Örjan Andersson.

modeveckan-ons-as

ALTEWAISAOME 2014
AltewaiSaome har i höstkollektionen 2014 inspirerats av abstrakt konst och Alexander Calder. I kollektionen leker de med vad som händer när hårda och mjuka linjer kombineras. Midjan står i fokus och framhävs i flera looker av ett skärp i rött eller gult. I övrigt är kollektionens färgskala svart, grå, vit, blå och limegrön.

modeveckan-ons-greta

ANNONS
ANNONS

GRETA HÖSTMODE 2014
Gretas höstkollektion 2014 är tillägnad den moderna kvinnan som gillar funktionell design. Kollektionen bjuder på klassiska skärningar där midjan gärna står i fokus. Skimrande siden i en färgskala med plommonlila, mörkblått, svart, mörkgrönt och gult kombineras med livliga mönster och klassiskt svart.

modeveckan-mes-dames.jpg

MES DAMES HÖSTMODE 2014
Inspirationen för Mes Dames höstkollektion 2014 är hjältinnan Jeanne D’Arc. Kollektionen präglas av hjältinnans styrka och rustning i kombination med hennes sårbarhet i skira spetsar och exponerad hud. Utöver svart och vitt är kollektionen färgstark med inslag av brons, gult, lime, blått och mörkgrönt.

modeveckan-rookies

ANNONS
ANNONS

ROOKIES  HÖSTMODE 2014
12 märken nominerade till Svenska moderådets pris Rookie of the year, fick för första gången visa upp sitt märke på Mercedes-Bens Fashion Week. De nominerade till Rookie of the year är i år: Aether, Awesome Black Book, Castor Pollux, Ever Rêve, Isabell Yalda HellysazJennifer Blom, L’Homme Rouge, Malin Henningsson, Mirja Rosendahl, Wilhja, Yasar Aydin.

Modeveckan-tiger

TIGER OF SWEDEN HÖSTMODE 2014
Tidlösa ikoner har inspirerat Tiger of Sweden i höstkollektionen 2014. Silhuetten är maskulin och domineras av svart i olika material. Päls och läder skapar grova texturer och kombineras med mjuka feminina draperingar. Basen i färgskalan är svart, grått och vitt men kollektionen innehåller även plagg i ljusrosa, mörkgrön, marinblå och mörklila.

Vill du se mer av höstens mode? Då hittar du även rapporter från modeveckans första och andra dag här!

Foton:  Kristian Löveborg, Mercedes Benz fashion week

Kanske vill du även läsa:
Så blir en kollektion till – följ med på resan från skiss till visning
Allt du inte får se på modeveckan – DV tar dig med backstage

NUVARANDE Filippa K, Greta, AltewaiSaome och mycket mer från modeveckans sista dag
NÄSTA Följ med till händelsernas centrum under modeveckans andra dag