Champagne ger inte bara smaklökarna en porlande njutning, de innehåller även fenoler som stimulerar vårt minne och kan motverka demens.

ANNONS
ANNONS

champagne-nyttigt
Enligt forskning från University of Reading motverkar så kallade fenoler att vi människor drabbas av åldersrelaterade minnesproblem, så som exempelvis demens. Anledningen är att komponenterna stimulerar de signaler som människans hjärna behöver för att minnas saker.

Jämfört med till exempel vitt vin har champagne en stor mängd fenoler, som hjälper hjärnan att minnas bättre. Bäst av allt är att det inte behövs några stora mängder. Ett till tre glas champagne i veckan kan räcka för att kunna fördröja uppkomsten av minnesförlust i samband med åldrande. Så nu finns det alla anledningar att njuta med gott samvete 😉

Vill du ha fler anledningar till att det aldrig är fel med champagne så här i festliga tider så har tidigare forskning från samma universitet visat att två glas champagne kan vara bra för hjärtat och blodcirkulationen, samt att det minskar risken att drabbas av hjärtfel och stroke.

Vill du läsa fler liknande nyheter? Gör som 10 000 andra – Gilla Damernas Värld på Facebook.

ANNONS
ANNONS

Foto: Istock.

byline_Johanna

NUVARANDE Forskning visar: champagne kan vara bra för minnet
NÄSTA Årshoroskop 2016 – Så blir ditt år!