Texmexgurun Jonas Cramby byter kontinent och lär oss allt om den sociala, och goda, japanska grillkonsten.

ANNONS
ANNONS

Jonas Cramby.

Jonas Cramby.

Matskribenten och kokboksförfattaren Jonas Cramby släpper sin femte bok, Japansk grillning. Recepten passar perfekt till en grillkväll på balkongen i goda vänners lag – smidigt, trevligt och så gott!

Vad är unikt med japansk grillning?

– Rätterna kan tillagas direkt på en bordsgrill. Till skillnad från ett långkok går recepten väldigt snabbt att förbereda, och fokus ligger i stället på måltiden. Man plockar och äter, lite som barmat. Det kan hålla på en hel kväll.

Jonas Crambys "Japansk grillning" finns i butik nu.

”Japansk grillning” finns i butik nu.

Varför gillar du det japanska köket?

ANNONS
ANNONS

– Det är väldigt fräscht. Till skillnad från svensk grillning med stora köttbitar använder man en pytteliten grill och små köttbitar som är skurna i tunna skivor. Man får gärna blanda flera recept i min bok. Mixa ett gäng smårätter med kött, grönsaker och dippsåser. Passar perfekt för dig som vill grilla men saknar uteplats, eller att ta med sig på picknick.

Vilka basvaror är bra att ha hemma?

– Har du miso, soja, sesamolja och mirin (en söt alkoholhaltig vätska) klarar du det mesta. Ingredienserna finns att hitta i asiatiska butiker.

LÄS MER: Grilla vegetariskt – 4 enkla och goda recept

Kickstarta med rawfood – gå vår kurs!

rawfood

Välkomna hösten på bästa sätt genom att kickstarta med raw food! Kom med på två roliga och inspirerande dagar då vi tillreder, smakar, äter och skapar raw food. Du kommer få massor av ny energi och kunskap om hantering av våra fina råvaror och även en inblick i raw food som livsstil och hur du kan tillämpa det i ditt liv – läs mer här!

NUVARANDE Grill à la Japan – Jonas Cramby guidar till asiatisk grillning
NÄSTA Cecilia Blankens favoriter i Los Angeles – från hotell till shopping