En hårinpackning är en riktig räddare för torrt och slitet hår. Sol, salta bad, luftombyte och behandlingar – håret har det tufft. Räddningen är en återfuktande hårinpackning som ska användas en till två gånger i veckan. Vi har testat åtta hårinpackningar som håller måttet med råge och utsett bäst i test. Dessutom guidar vi till hur du maximerar dig hårinpackning på bästa sätt.

ANNONS
ANNONS

Så maximerar du din hårinpackning hemma – 4 snabba knep:

1. Välj rätt hårinpackning

En hårinpackning kan innehålla en mängd olika ingredienser, som aloe vera, jojobaolja, protein eller kamomill som alla fungerar olika i ditt hår. Precis som med schampo och balsam är det alltså viktigt att också välja en hårinpackning som passar just ditt hår. Har du färgat hår, satsa på en variant som är anpassad för just detta och som inte bleker bort din färg i förtid. Torrt hår behöver hårinpackningar som ger extra fukt och näring, medan skadat hår mår bättre med hårinpackningar som innehåller protein.

2. Handdukstorka innan du applicerar hårinpackningen

Tvätta håret med ditt vanliga schampo och handdukstorka det sedan ordentligt. Rufsa inte bort vätan, utan kläm hellre bort det extra vattnet med hjälp av handduken. Applicera sedan hårinpackningen i hårlängderna, men undvik hårbottnen. Var extra noga med dina hårtoppar, de är oftast mest torra och därför i högst behov av återfuktning.


LÄS OCKSÅ: Få fin hy medan du sover – här är nattmaskerna som får bäst i test


3. Kapsla in håret och inpackningen med värme

För att ge din hårinpackning en extra boost, applicera den enligt anvisningarna under punkt 2 och linda sedan in ditt hår i en varm frottéhandduk. Värmen och isoleringen kommer att få ingredienserna i din hårinpackning att fungera ännu bättre.

4. Fuska inte med hårinpackningens tid

Att bara applicera hårinpackningen, vänta någon minut och hoppas på det bästa kan fungera, men vill du att din hårinpackning verkligen ska få komma till sin rätt – läs instruktionerna på förpackningen. En del inpackningar behöver bara verka i 2-3 minuter, andra ger bäst resultat efter 15 minuter. Följ instruktionerna så blir resultatet ännu bättre. När hårinpackningen fått verka färdigt, skölj ur håret med ljummet vatten och styla det sedan som vanligt.


LÄS OCKSÅ: Här hittar du alla våra skönhetstester och produkterna som fått bäst i test


Vi har testat hårinpackningar – här är bäst i test:

Hårinpackning med färg.

Hårinpackning 1. Fuktbomb med färg – vår vinnare och bäst i test

Maria Nila Pearl silver color refresh, 249 kr/300 ml.
Återfuktar och ger en mjukhet utan dess like. På ett kick tar denna pigmenterade inpackning även bort gula toner och ger en fin askig nyans. Just denna variant är för blondiner, men finns även för mörka och rödhåriga.
BETYG: 5


Bäst i test hårinpackning.

Hårinpackning 2. Anti-age för håret

Kevin Murphy Young again masque, 295 kr/200 ml.
Tjock, krämig konsistens som är lätt att massera in i håret. Berikad med uppbyggande proteiner. Ger en känsla av föryngrat hår. ”Efter 15 minuter är mitt sönderblekta hår babylent”, säger en testare. Bra pumpfunktion.
BETYG: 4,8

ANNONS
ANNONS

Bästa hårinpackningen för torrt hår.

Hårinpackning 3. Äkta lyx

Alterna Caviar repair fill & fix treatment mask, 465 kr/160 ml.
En bra och intensiv inpackning där det inte krävs många minuter för att håret ska bli mjukt och friskt. Proteiner fyller ut hårstrået, som ser jämnare ut. Har en fräsch och lyxig doft, och håller vad den lovar.
BETYG: 4,6


Hårinpackning du kan använda hemma.

Hårinpackning 4. En sommarhjälte för torrt hår

label.m Intensive mask, 239 kr/120 ml.
Konsistensen är som vispat smör och ingredienslistan fylld med godsaker som sheasmör och oljor. Inbyggt UV-skydd gör den idealisk för sommarbruk. Håret känns inte tungt och verkningstiden är endast tre minuter.
BETYG: 4,5


Återfuktande hårinpackning.

Hårinpackning 5. Budgetfavorit

John Freida Frizz ease miraculous recovery, 99 kr/150 ml.
Till ett bra pris levererar produkten mjukhet och tar bort friss i håret. Konsistensen är åt det rinniga hållet, vilket gör den lätt att arbeta in. Det krävs ingen stor mängd för att resultatet ska bli bra.
BETYG: 4,4

ANNONS
ANNONS

Hårinpackning för torrt hår.

Hårinpackning 6. Mjuk fuktbomb

Davines Essential haircare minu hair mask, 239 kr/250 ml.
Produkten delade redaktionen i två läger. ”Håret blir glansigt och lätt att reda ut – en fuktbomb som syns”, säger en testare. ”Märker ingen skillnad”, säger en annan. Kräver en kvarts verkningstid, gärna längre.
BETYG: 4,2


Test av hårinpackningar, här är bäst i test.

Hårinpackning 7. Ljuvliga ingredienser

Unite U luxury Intense mask luxury treatment, 495 kr/170 ml.
Innehåller arganolja, bärnsten och krossade pärlor – vad finns det inte att gilla? Håret känns luftigt och mjukt. ”En dröm för mina fukttörstande extensions”, säger en testare. Minus för priset och den långa verkningstiden.
BETYG: 4


Hårinpackning för slitet hår.

Hårinpackning 8. För riktigt skadat hår

Living proof Restore mask treatment, 369 kr/227 ml.
Gav snabbt resultat. Särskilt anpassad för skadat hår. Härlig doft och lätt att applicera i håret. Men väl kraftig för en i testlägret. ”Håret blev tungt och lite väl glansigt med tendens till flottigt”, säger hon.
BETYG: 3,8

Vill du läsa fler av våra skönhetstester? Här hittar du alla tester och produkter som fått bäst i test!

SÅ GICK TESTET TILL
Minst tre personer testar varje produkt. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut. Alla produkter betygsätts på skalan 1-5, full pott ger 5 poäng.

Artikeln innehåller köplänkar.

NUVARANDE Hårinpackningar – bäst i test för torrt hår
NÄSTA Snyggaste frisyrerna och hårfärgerna hösten 2016