Nattmasker, alltså ansiktsmasker som verkar medan du sover är en riktig snackis. Vardagen är full av fukttjuvar som stress, kontorsluft och kyla. Sov med nattmask två till tre gånger i veckan och vakna med lycklig hy. Men är det god natt eller god morgon för hajpen? Vi vet. Här är nattmaskerna som får bäst i test.

Nattmask 1: ”Första hjälpen för ökentorra” – vår vinnare och bäst i test

Paula’s choice Skin recovery hydrating treatment mask, 249 kr/118 ml.
Första hjälpen för torra och reaktiva hudtyper. Lovar återställa även ökentorr hud utan att täppa till, dämpa rödhet och inflammation, plus öka tåligheten. På morgonen är huden som ny. Kladd- och doftfri. Extremt prisvärd.
BETYG: 4,8


Nattmask 2: ”Törstsläckare”

Origins Drink up intensive overnight mask, 285 kr/100 ml.
Badrumsskåpets egen vattenkanna. En riktig törstsläckare med avokado- och aprikoskärnolja, samt japansk tång som reparerar och gör huden mer tålig. Huden kändes friskare, slätare och mindre känslig. Härlig doft.
BETYG: 4,5


Nattmask_SENSAI_SE_Cellular_Performance_Extra_Intensive_Mask

3. ”Guldbiljett till persikohuden”

Sensai Cellular performance extra intensive mask, 2 369 kr/75 ml.
Testets dyraste produkt, men håller plånboken är den en guldbiljett raka spåret till persikohuden. Botaniska oljor ger ny energi. Bäst för mogen och torr hy. Mindre bra för fet hy. Lyxig konsistens och doft. Minus för priset.
BETYG: 4,2


Nattmask_Clinique_MoistureSurgeOvernightMask

Nattmask 4: ”Superfin lyster”

Clinique Moisture surge overnight mask, 399 kr/100 ml.
Lugnande mask som lovar att fylla på uttorkade fuktdepåer inför morgondagen. Perfekt inför till exempel flygresan. Lättapplicerad. Ger superfin lyster. Huden blir mycket mjukare efter längre tids användning. Dryg. Parfymfri.
BETYG: 4,1


Nattmask 5: ”Nattlig spa-upplevelse”

Biotherm Aquasource night spa night cream, 395 kr/50 ml.
Lovar en nattlig spa-upplevelse och ny fräschör. Frisk, marin doft och lätt konsistens som huden snabbt slurpar i sig. De första dagarna kändes huden som porslin, och torrhetslinjerna minskade, sen avtog effekten något.
BETYG: 3,8Nattmask 6: ”Perfekt resekamrat”

Sephora Ginseng sleeping mask, 38 kr/8 ml.
Testets enda engångsförpackning. Perfekt resekamrat i handbaggaget (en testare trodde först att hon gavs en kondom av skönhetsredaktören). Ginseng stramar upp och ger ett piggare utseende. Lite klistrig.
BETYG: 3,7


Nattmask 7: ”Peeling och fukt i ett”

REN Wake wonderful night-time facial, 549 kr/40 ml.
En aktiv kombo av peelingsyror och fukt lovar utslätad och uppljusad hud. Testpanelen är splittrad. En testare säger ”den mest magiska förvandling”, en annan ogillar den stickande känslan och fräna doften av svart vinbär.
BETYG: 3,6


Nattmask_VICHY_SE_Aqualia_Thermal_Night_Spa

Nattmask 8: ”Doft av mamma-crème”

Vichy Aqualia thermal night spa, 309 kr/75 ml.
Kan användas både som nattcrème eller fuktboostande mask med ett extra lager. Lovar fukt i 24 timmar. Källvatten lugnar. Inga dramatiska resultat, men en snällt svalkande gelcrème som doftar klassisk ”mamma-crème”.
BETYG: 3,4

SÅ GICK TESTET TILL
Minst tre personer testar varje produkt. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.
NUVARANDE Fin hy medan du sover – här är nattmaskerna som får bäst i test
NÄSTA Alla snackar om naturvin – här är allt du behöver veta