I annonssamarbete med SCANDIC HOTELS

Nio saker du gör på hotell (som du aldrig skulle göra hemma!)

Frukostbuffé, housekeeping och en välfylld bar. Vare sig du kör en staycation i din egen stad eller är på cityweekend utomlands är hotellvistelsen ofta en höjdpunkt. Men vad gör du egentligen där inne, bakom din nyckelkortslåsta dörr? Vi har listat nio saker du gör på hotell – som du aldrig skulle göra hemma!

 1. Du äter frukost i sängen. Inbäddad i mjuk, vit fluff sörplar du kaffe, njuter välskurna färska frukter och smular ner lakanen med din frasiga croissant. Det är att ta vardagslyxen till en högre nivå. Men inget som händer hemma, eftersom det innebär extra tvätt av lakan och risk för evighetsirriterande kaffefläckar. Och uppskuren färsk frukt? Hemma är en klyftad apelsin det bästa man kan hoppas på. Om man inte ska göra jobbet själv såklart.
  Frukost i sängen.
 2. Du struntar i att bädda. Du låter täcken korva ihop sig i fotändan, kuddar ramla på golvet och lakanen knöla. Du lämnar sängen åt sitt öde, för på något mystiskt sätt så bäddar hotellsängar sig självt – och byter lakan vid behov. Låter det inte lockande? Varför inte låta nästa söndag bli en Lazy Sunday?
 3. Du slänger handduken på golvet. När den långa duschen är klar och du torkat och smörjt in dig hamnar handduken i en hög på badrumsgolvet. Och som ett mirakel ligger en helt ny, färdigvikt handduk där när du kommer tillbaka efter shoppingrundan. Hokus pokus! Miljövännen i dig gör enbart detta dagen du ska checka ut, men bara att möjligheten finns där…
 4. Du går all in på frukosten! Frukostbuffén är ett himmelrike – du kan välja och vraka, testa nya smaker och njuta av alla dina påläggsfavoriter. Inte på ståendes fot, inte i bilen på väg till jobbet och INTE framför arbetsdatorn, utan i lugn och ro i sängen eller i en trevlig miljö där disken försvinner ur din åsyn när du har ätit klart. Alla dagar i veckan!
 5. Du har krypavstånd till gymmet. Du vaknar, tar på träningskläder och är i gymmet på mindre än 7 minuter. Kanske det till och med gör att du tränar INNAN frukost. Omöjligt hemma. Självklart på hotell.
 6. Du umgås med familjen i sängen. Hela familjen samlas i sängen. Ni sover tillsammans i ett mischmasch av fötter, kroppar och mysiga barnsnusningar. Ni leker skeppsbrutna i sängen tillsammans. Och ni kryper ihop tätt intill för att kolla på en härlig film. Så här mycket tid har ni sällan spenderat så nära förut. Och det kommer ju dessutom någon och städar efter er. Mys på den!
  Pojke äter pannkakor.
 7. Du låter kidsen äta hur mycket sylt de vill. Barnen får plocka på sig hur många pannkakor som helst från buffén, det är ju i alla fall ekologiskt. Och sylten, ja vem bryr sig egentligen. Kör, bara kör!
 8. Du får egen tid – med hederlig kabel-TV. Och helst i sängen. Hemma streamas det mesta nu för tiden, men på hotell är det något mysigt med en vanlig platt-TV och kabelkanaler. Är det heldött på kanalerna, kan du läsa 5000 digitala tidningar och magasin finns med WiFi – en sån där smart sak som man alltid får på vissa hotell (men aldrig hemma).
 9. Baren – en never ending story. Ett glas bubbel redan till lunch? Javisst! På hotell tar du ett glas bubbel när klockan slagit ”det är dags nu”. Baren – denna härliga skapelse. Och det bästa av allt? Den är alltid lika välfylld och systembolagets köer är ett minne blott.

Vill du läsa mer om allt härligt du kan göra på hotell och hitta fina erbjudanden? Här hittar du allt du behöver veta till garanterat bäst pris!

NUVARANDE Nio saker du gör på hotell (som du aldrig skulle göra hemma!)
NÄSTA Susanne Histrup: ”Jag är verkligen en shortsfetischist”