Puder med photoshop-effekt, är det lika bra som det låter? Kan transparenta mikrofina puder som lovar att sudda bort linjer och porer rentav ersätta våra bästa fotofilter? Vi har testat transparenta puder med photoshop-effekt och utsett bäst i test.

Puder som fått bäst i test – bästa pudret med photoshop-effekt

Puder 1: ”Klanderfri photoshop-effekt” – vår vinnare och bäst i test

Sensai Loose powder translucent, 495 kr/20 g.
Mattar ner huden men ändå ger naturlig lyster. Lyxig puff medföljer för applicering på filmstjärnemanér. Klanderfri photoshop-effekt och sminket hålls på plats hela dagen. Räknat i gram är pudret prisvärt trots maffig prislapp.
BETYG: 5

 

Puder som fått bäst i test – bästa pudret med photoshop-effekt

Puder 2: ”Som ditt bästa Insta-filter”

By Terry Hyaluronic hydra-powder, 410 kr/10 g.
Suddar bort skönhetsfel lika effektivt som ditt bästa Instagram-filter. Hyaluronsyra fyller ut fina linjer och synliga porer, och silica ger en matt yta. Små hål i burken gör doseringen enkel. En väldigt torr testare upplevde viss stramhet, andra kände sig återfuktade.
BETYG: 4,8

 

Puder som fått bäst i test – bästa pudret med photoshop-effekt

Puder 3. ”Dyr men dryg”

Shiseido Translucent loose powder, 460 kr/ 18 g.
Japan är hemlandet för vacker geisha-hy, och det är ingen slump att fantastiska underlagsprodukter kommer därifrån. Jämnar ut, raderar skavanker och tar bort blänk utan att torka ut huden. Puff medföljer. Dyr, men stor burk som varar länge.
BETYG: 4,4

Puder som fått bäst i test – bästa pudret med photoshop-effekt

Puder 4: ”Funkar under ögonen”

Nars Light reflecting setting powder pressed, 340 kr.
Testets enda pressade puder. Perfekt för att matta ner utvalda delar av ansiktet, eller ha med i väskan. Toppen under ögonen. Applicera med puderborste. Resultatet är så naturligt att inte ens den närmaste #nofilter-selfien dig.
BETYG: 4,3

 

Puder som fått bäst i test – bästa pudret med photoshop-effekt

Puder 5: ”Svalkande känsla”

Makiash Perfect finish loose powder, 279 kr/9 g.
Photoshop-effekten är bra, men för stora hål i locket gör att det kommer för mycket puder. Skydda mörka kläder vid applicering och håll dig över vasken! Väl på plats ger pudret en skön, svalkande känsla. Boostad med vitaminer.
BETYG: 4,2

 

Puder som fått bäst i test – bästa pudret med photoshop-effekt

Puder 6: ”Som en silkig slöja”

Make up for ever HD High definition powder, 270 kr/8, 5 g.
Smart förpackning med ett finmaskigt nät över pudret. Det är lätt att knacka ut en lagom dos på borsten och applicera jämnt på huden, ”som en silkig slöja”. En linsbärande testare besvärades dock att puder som yrde in i ögonen.
BETYG: 4

LÄS OCKSÅ: Bästa concealern – klicka här för vårt stora bäst i test med concealers

 

Puder som fått bäst i test – bästa pudret med photoshop-effekt

Puder 7: ”Ekologisk minimalism”

RMS Beauty ”Un” powder poudre perfectaire, 390 kr/9 g.
Marknadens mest minimalistiska puder består av ren silica, som absorberar överskottsolja och ger en sidenmatt yta utan att lämna ett spår efter sig. Perfekt i t-zonen och för fet hy. Ekologiskt. Poängavdrag för ett omotiverat högt pris per gram.
BETYG: 3,9

Puder som fått bäst i test – bästa pudret med photoshop-effekt

Puder 8: ”Helt matt yta”

Mac Pro set powder i nyans Invisible, 255 kr/ 30 g.
Egentligen för proffsbruk, men säljs på märkets svenska hemsida. Otroligt prisvärt. Lätt att dosera. Talkbasen ger en helt matt yta utan reflektion, men för den med akne kan problemen förvärras. Tämjer den mest bråkiga t-zon, men blir lite platt på kinderna.
BETYG: 3,8

 

Bonustips: Ta hand om dina puderborstar och puderpuffar rätt så håller de längre!

 

Så här rengör du din puderborste:

Sköter du om dina puderborstar rätt kan de hålla i många år. Se därför till att du rengör dem ofta, varannan vecka är ett bra riktmärke, och förvarar dem på ett bra sätt. Allra bäst mår de om de får stå upp i en behållare. Blöt borstarna försiktigt med ljummet vatten och rengör dem sedan med ett milt schampo eller en tvål särskilt avsedd för sminkborstar. Cirkulera med borsten i din handflata och tillsätt nytt vatten till dess att borsten känns ren. Undvik att dränka dina borstar i vatten, för mycket av det goda kan nämligen innebära att limmet i borsten släpper och borsten går sönder. Tryck ut överflödigt vatten med hjälp av en frottéhandduk och låt dem redan torka liggande.

Så här rengör du din puderpuff:

De små puffar som du får med dig i förpackningen håller max för en tvätt eller två, därför kan det vara en god idé att investera i en puderpuff av högre kvalitet och som du kan tvätta hur många gånger som helst. Tvätta på samma sätt som dina sminkborstar.

LÄS OCKSÅ: Här hittar du fler tips på hur du bäst rengör du alla dina sminkredskap (din hy kommer tacka dig!)

SÅ GICK PUDERTESTET TILL
Minst tre personer testar varje produkt. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut.
NUVARANDE Bäst i test: Puder som trollar bort linjer & porer
NÄSTA Skultuna satsar på smycken – se nya armbanden här