Så gör du nyttig (och grymt god!) glass med choklad och kokos

Kan krämig glass doppad i choklad verkligen vara bra för dig? Oh yes! Damernas Världs skönhetsredaktör Maria Ahlgren är en fena på godsaker du blir både glad och snygg(-are) av. Här är receptet på hennes nyttiga beautyproofade lime- och kokosglass i knaprigt chokladtäcke. Du kommer aldrig sukta efter en vanlig Magnum-glass igen!

Den här glassbakelsen är ren perfektion. Krämig, söt och syrlig och doppad i ett knaprigt chokladöverdrag. Glassen är gjord på cashewnötter och kokosmjölk och sötad med kokosnektar som har lågt GI. Limen kommer lastad med förskönande c-vitamin. Chokladöverdraget är gjort på antioxidantproppad mörk choklad och kokosolja, som är rena hälsobomben. Avnjutes bäst under stekhet sol!

glass1

Recept: Nyttig glass med kokos och lime

2 dl osaltade cashewnötter (blötlagda 4 timmar)
2 dl kokosmjölk (den feta sorten – light blir blaskigt)
Juice och riven zest från 2 lime (välj ekologiska eftersom du använder zesten)
¾ dl flytande kokosnektar (finns i välsorterade mataffärer, kan ersättas med ljus agave)
3 msk kokosolja
1 nypa rent vaniljpulver

fab-banner

Recept: Chokladöverdrag

En kaka mörk kvalitetschoklad, helst över 80% kakao
3 msk kallpressad kokosolja
Flytande kokosnektar efter smak


LÄS OCKSÅ: Recept på nyttig banana split (som dessutom ger dig bättre hy!)


Så här gör du den nyttiga glassen:

1. Häll av blötläggningsvattnet från cashewnötterna i en sil. Lägg nötter i en mixer eller matberedare.

2. Pressa ner limejuice, lägg ner limezest, flytande kokosnektar, kokosolja, kokosmjölk och vanilj.

3. Mixa till en helt slät kräm. Du kommer behöva skrapa ner från kanterna och mixa i omgångar.

4. När krämen är helt slät, häll över i en liten form som du klätt i plastfolie. En vanlig matlåda är bra i storlek – du vill att smeten ska vara ca 3-4 cm hög. Sätt in i frysen.

5. Låt glassmeten stå minst en 1,5 timme i frysen så att den blir hård nog att skära i.

6. Förbered chokladöverdraget. Smält choklad och kokosolja i vattenbad eller i mikron. Blanda ihop med kokosnektar till en slät smet som får svalna, men inte bli hård.

7. Klä en stor tallrik i plastfolie. Ta ut glassen. Skär upp i munsbitar och doppa i chokladen. Lägg på den inplastade tallriken. Tips! Stick en gaffel i glassen och använd som doppverktyg så slipper du kladdiga händer.

8. Sätt in hela härligheten i frysen. Är du riktigt chokladsugen – gör en dubbelsats choklad och dubbeldippa!

9. Låt stå minst 3-4 timmar. Ta ut 15 minuter före servering.

10. Njut!

Kickstarta med rawfood – gå vår kurs!

rawfood

Välkomna hösten på bästa sätt genom att kickstarta med raw food! Kom med på två roliga och inspirerande dagar då vi tillreder, smakar, äter och skapar raw food. Du kommer få massor av ny energi och kunskap om hantering av våra fina råvaror och även en inblick i raw food som livsstil och hur du kan tillämpa det i ditt liv – läs mer här!