Sol, vind och vatten är inte hårets bästa vänner – därför är det dags att skämma bort håret med en återuppbyggande kur. Damernas Värld har testat och vet vilka inpackningar som gör ditt hår starkt, friskt och fräscht igen. Här nedan ser du vilken hårinpackning som inte bara fick bäst i test utan även kammade hem högsta betyg!

reparerande-harinpackning

Frissigt och flygigt hår behöver mer än fukt från ett balsam för att återfå sin styrka och glans, det behöver en reparerande hårinpackning, ibland kallad hårmask. På sommaren, när håret ofta utsätts för mer slitage än vanligt i form av sol, klor, saltvatten och värmestyling, är det bra att använda en inpackning minst en gång i veckan.

Och kom ihåg att reparerande och återuppbyggande hårinpackningar som namnet antyder inte i första hand jobbar för att återfukta håret utan för att stärka det. Ibland kan du därför behöva komplettera med balsam efter att du har sköljt ur inpackningen för att få en riktigt silkeslen och mjuk känsla.

test-harinpackningar

Joico K-pak deep penetrating reconstructor, 332 kr/150 ml.
POÄNG: 5
OM HÅRINPACKNINGEN: Har en ganska stark doft som dock gillas av testpersonerna. De upplever att håret blir starkare och friskare och känns tjockare efter användning. Är ganska dyr, men absolut värd priset. Vi förstår varför denna hårinpackning har vunnit Stylist Choice Awards 14 år i rad.

Toni & Guy Nourish reconstruction mask, 130 kr/200 ml.
POÄNG: 4,4
OM HÅRINPACKNINGEN: Krämig konsistens som minskar risken för svinn. Mild doft. Gör håret spänstigare och samtidigt mjukare, skillnaden är så pass stor att omgivningen ger komplimanger. Det enda negativa testpersonerna kan komma på är att förpackningen är ganska tråkig.

Björn Axén Strengthening mask for fine hair, 360 kr/185 ml.
POÄNG: 4
OM HÅRINPACKNINGEN: Krämig konsistens som gör det lätt att applicera masken i håret, man riskerar inte att den rinner ur händerna. Doften är svag, vilket är bra för doftkänsliga. Efter användning känns håret starkare och mjukare, något glansigare och mer följsamt.

Pureology Strenght cure restorative masque, 410 kr/150 ml.
POÄNG: 4
OM HÅRINPACKNINGEN: Det Kalifornien-baserade hårvårdsmärket Pureology är noga med miljötänket – och att alla deras produkter är färgbevarande. Den här masken doftar gott och känns ”nyttig” för håret, som efter användning känns starkare, friskare och något glansigare.

Waterclouds Repair hairmask, 159 kr/200 ml.
POÄNG: 4
OM HÅRINPACKNINGEN: Doftar fräscht och diskret, och det märks att masken innehåller macadamiaolja – håret blir lent, supermjukt och känns återfuktat efter användning. Är dryg och ger en härlig glans, utan den där överfettade känslan som vissa inpackningar kan ge. Känns snäll mot hårbotten och håret.

Schwarzkopf Essence ultime omega repair intensive mask, 89 kr/200 ml.
POÄNG: 3,9
OM HÅRINPACKNINGEN: Lite för tunn i konsistensen, tycker någon, medan någon annan tycker att den är alldeles perfekt. Även resultatet efter användning varierar – alla tycker att håret blir mjukt, några upplever att det även blir starkare och mindre flygigt. Priset gör denna mask till en budgetvinnare.

Original mineral The Power base, 249 kr/250 ml.
POÄNG: 3,6
OM HÅRINPACKNINGEN: Förpackningen är snygg, men det är lite svårt att få ut innehållet, som är ganska kletigt och kompakt. Vi får använda båda händerna – vilket tyvärr drar ner betyget. Själva inpackningen doftar underbart karamelligt och ger nytt liv till torra, spröda toppar.

 

Av: Caisa Jansson och redaktionen. Foto: Thinkstock

NUVARANDE Se vilken reparerande hårinpackning som fick högsta poäng i DV-testar
NÄSTA Net-a-Porters vd slutar – se hur han överraskas med en magnifik avtackning