Sheetmasker har länge varit populära i Japan och Korea och har nu blivit en stor trend i Sverige. Vi förstår verkligen varför: Snabbverkande fuktmasker utan kladd – ja tack! Vi älskar ansiktsdukar fullmatade med högkoncentrerat serum. Här är sheetmaskerna som får bäst i test – och tipsen för att lyckas med appliceringen.

Sheet mask som får bäst i test.

Sheetmask 1: Askungeeffekt – vår vinnare och bäst i test

Intense care snail hydro gel mask, 95 kr, Tony Moly.
Tvådelad hydrogelémask med lugnande trendingrediensen snigelsekret. Perfekt passform. Huden blir som ny. Lystern, fukten, spänsten och den utjämnade hudtonen håller i flera dagar. Säljs på Sephora.
Betyg: 4,9


Sheetmasks har länge varit populära i Korea och Japan.

Sheetmask 2: Effektivt guldkorn

Un-wrinkle 24k gold intense wrinkle sheet mask, 679 kr/6 st, Peter Thomas Roth.
Laddad med fukt, lugnande kollodialt guld och utslätande peptider som ger ett synbart, om än temporärt, minilyft. Huden känns fastare, återfuktad, magiskt mjuk och strålande klar.
Betyg: 4,7


LÄS OCKSÅ: Så fungerar sheetmasker (och så hittar du rätt mask till din hudtyp!)


Sheetmasken Verso kommer från Sverige.

Sheetmask 3: Skön törstsläckare

8 deep hydration mask, 799 kr/4 st, Verso.
Den vrålsköna gelémasken sitter perfekt. ”Mitt törstiga ansikte sa bara slurp och njöt”, säger en testare. Huden känns fuktmättad, jämn och fylligare i flera dagar. Poängavdrag för hög prislapp.
Betyg: 4,6


Sheetmasker är det trendigaste du kan ha i ansiktet just nu.

Sheetmask 4: VIP-behandling hemma

Vip the gold mask revitalizing bio-cellulose skin face mask, 149 kr, Starskin.
”Jag ser ut att komma direkt från en ansiktsbehandling! ” säger en testare. Glow, fukt och spänst i toppklass och klarare hudton. Perfekt röda mattanmask inför festen.
Betyg: 4,5

Sheetmasker kan du köpa både online och i butiker som Kicks.

Sheetmask 5: Selfievänlig undergörare

Advanced night repair powerfoil mask, 895 kr/4 st, Estée Lauder.
Den silverfolierade ytan låser in minsta välgörande molekyl från superkoncentratet av prisbelönta Advanced night repair serum, så att ingen magi går till spillo. Total makeover för stressad hud – wow! Minus för priset.
Betyg: 4,3


En sheetmask är en ansiktsduk fullmatad med serum.

Sheetmask 6: Drömmig diamantkick

Pink diamond instant lifting face mask, 1 349 kr/8 st, Rodial.
”Doftar milt och gott och ger en lätt svalkande känsla.” Masken sluter åt som en andra (dröm-)hud och lämnar ett fint glow med synbart klarare hudton. Fina linjer slätas ut och huden får ett lyft.
Betyg: 4,1


Vi har utsett den bästa sheeetmasken.

Sheetmask 7: Perfekt passform

Hyaluronic intensive treatment mask, 399 kr/3 st, Magicstripes.
Lite hal att få ur förpackningen och applicera, och mycket serum rann ut. Väl på plats sitter den tvådelade hydrogelémasken som en smäck, och törstig hud drar en lättnadens suck. Ger fin lyster och lenhet.
Betyg: 3,8


Sheetmask – så gör du.

Sheetmask 8: Trotsar tyngdkraften

Cellular performance lifting radiance 3D mask, 1 595 kr/6 st, Sensai.
På bara 20 minuter ser huden yngre ut med tydligare konturer. Minus för något otymplig passform och tung prislapp, men plus för att masken täcker halsen, där ålderstecken ofta syns först.
Betyg: 3,6

SÅ GICK TESTET TILL
Minst tre personer testar varje produkt. Samtliga testas även av vår skönhetsredaktör för att en jämförelse ska kunna göras. Testperiodens längd varierar, men den är aldrig kortare än två veckor. Allt från doft och konsistens till hur resultatet upplevs bedöms. Därefter sammanställs recensionerna och ett medelbetyg räknas ut. Full pott ger 5 poäng.

Så lyckas du med sheetmask – 6 steg till optimal effekt

1. Rengör. För att masken ska få effekt måste makeup och smuts bort. Fuska inte!

2. Förbered huden med en mild peeling för att få bort döda hudceller som hindrar ingredienserna från att absorberas ordentligt.

3. Var försiktig så att inget serum rinner ut när du öppnar förpackningen. Serum som ligger löst klappar du in på hals, händer och dekolletage.

4. Applicera masken enligt instruktion och var noga så att den sitter rätt och sluter tätt. Hängande flärpar gör ingen glad.

5. Klappa in serumet i huden när du har lyft av masken.

6. Lås in fukten och alla andra härliga ingredienser med din vanliga crème. Är du riktigt torr kan du även lägga på lite olja.


Frågor och svar om sheetmasker

Det trendigaste du kan ha i ansiktet just nu är en sheetmask. Vi reder ut hur mirakelprodukten funkar och varför du vill ha den i din skönhetsarsenal.

Vad är en sheetmask?

SVAR: En sheetmask, eller arkmask, är en formklippt duk som laddats med en stor dos koncentrerat serum. Sheetmasker har länge varit populära i Japan och Sydkorea. Innovativa hudvårdsrutiner och produkter från Sydkorea är den största influensen i skönhetsvärlden just nu, och sheetmasken är trendens hjälteprodukt.

Vad gör en sheetmask?

SVAR: Sheetmaskernas fokus är ofta fukt, att ge en ”plumping”-effekt, att tillfälligt jämna ut hudtonen eller skulptera genom att ha en dränerande effekt. Men det finns lika många löften som det finns masker. I vårt test har vi valt att fokusera på fukt, anti age och omedelbar askungeeffekt.

Vad är skillnaden mot en vanlig mask?

SVAR: Masken kommer engångsförpackad som serummarinerad duk, som kan vara av bomull, biocellulosa, algextrakt eller hydrogelé. Dukformatet låser in de aktiva ingredienserna så att huden verkligen kan gosa in sig. Traditionella ansiktsmasker fokuserar ofta på djuprengöring eller exfoliering, medan sheetmasken tillför näring och fukt.

Hur ofta ska jag använda en sheetmask?

SVAR: Två till tre gånger i veckan är toppen, men en sådan vana kan bli dyr. Maska när du har tid, råd och lust, helt enkelt! En sheetmask är en suverän quickfix när huden behöver en boost.

Kan jag ersätta mitt vanliga serum med en sheetmask?

SVAR: Nej, sheetmasker ska ses som ett komplement som ger en underbar, men tillfällig, fix. Huden älskar att få en liten dos serum varje dag.

Innehåller verkligen vinnarmasken snigelsekret?

SVAR: Japp! Snigelsekret har länge använts i asiatisk hudvård. Sekretet är en cocktail av ämnen som fuktbombar, reparerar och skyddar. I Tony Molys vinnarmask finns äkta snigelslem, medan andrapristagaren från Peter Thomas Roth innehåller en syntetisk variant.

 

NUVARANDE Sheetmasker – här är bäst i test och tipsen för att lyckas
NÄSTA Säsongens bästa accessoarer – moderedaktionen väljer sina favoriter