Skatteåterbäring 2018 – får du pengar tillbaka på skatten? Vi guidar till hur du ser ditt besked för hur mycket skatteåterbäring det blir (eller om det blir kvarskatt!) och vilka datum utbetalningarna sker – oavsett om du deklarerade digitalt eller via papper!

B

lir det en glassig sommar med champagne på rivieran eller ett mer povert semesterfirande i år? Hur din skatteåterbäring 2018 ser ut kan ge dig svaret! 😉

Skatteåterbäring 2018 – så kollar du om du får pengar tillbaka på skatten:

Nu kan du se din deklaration på nätet, och hur mycket du kommer att få betala/tvingas betala i restskatt om du inte ska göra några ändringar.

För att se din deklaration behöver du en e-legitimation eller ett mobilt bank-id. Sedan väljer du något av de här alternativen:

 1.  Klicka här för att komma till Skatteverkets sida för Inkomstdeklaration 1. Logga sedan in på e-tjänsten. I ena hörnet på sidan kommer du då att se hur mycket du får tillbaka eller ska betala.
 2. Ladda ner Skatteverkets app. Både i App-store (för iOS) och i Google Play (för Android) söker du på ”Skatteverket” för att hitta rätt. Välj sedan inkomstdeklaration och logga in med ditt mobila bank-id. Klicka sedan på skatteberäkning för att se hur mycket du ska betala eller få tillbaka.
Skatteåterbäring 2018 – här är datumet när pengarna kommer in på kontot

Är det dags att skåla i champagne?

Viktiga datum då utbetalningarna 2018 sker:

 • Om du anmält att få din deklaration till en digital brevlåda:
  Om du har anmält att få din deklaration till en digital brevlåda (detta måste göras senast den 1 mars) och deklarerar via Skatteverkets app eller e-tjänst senast den 28 mars – utan att ändra eller lägga till något – så får du din skatteåterbäring redan den 5–6 april 2018, alltså precis efter påsk.
 • Om du INTE anmälde att få din deklaration till en digital brevlåda:
  Sista dagen att deklarera är den 2 maj. Om du deklarerar innan dess genom att att sms:a, ringa eller använda Skatteverkets e-tjänster (och har anmält ett bankkonto hos Skatteverket) så får du in skatteåterbäringen på kontot mellan den 7 och 8 juni.
 • Om du deklarerade på papper eller inte har anmält ett bankkonto hos Skatteverket så får du istället din skatteåterbäring i augusti eller september.
 • Behöver din deklaration granskas betalas pengarna ut när granskningen är klar.

Kvarskatt 2018 – datumen då pengarna ska vara inbetalda:

 • Om du istället för att få pengar tillbaka på skatten ska betala kvarskatt så är det de här datumen som gäller:
 • Om du får slutskattebeskedet i augusti ska pengarna finnas på Skatteverkets konto den 12 november 2018.
 • Om du får slutskattebeskedet i september ska pengarna finnas på Skatteverkets konto den 12 december 2018.

Får du pengar tillbaka i år? Varför inte spendera dem i New York? 😉

NUVARANDE Nu kan du se om du får pengar tillbaka på skatten – så gör du
NÄSTA Alexa Chung släpper kollektion med Superga (prinsessornas favoritsneakers!)