Den filmaktuella Sofia Coppola bevisar åter att hon är en multitalang. Nu designar filmregissören fler väskor till sin kollektion för franska modehuset Louis Vuitton.

Samarbetet mellan Sofia Coppola och Louis Vuitton började för två år sedan. I sin första kollektion för modehuset skapade Sofia Coppola både rymliga handväskor med axelrem och lite festligare kuvertväskor. Ett par av väskmodellerna är moderna tolkningar av den klassiska Speedy och Keepall-designen, med Louis Vuittons monogram på.

Du som gillar Sofia Coppolas debutkollektion kommer inte att bli besviken på hennes andra kollektion, 2010 års version. Väskmodellerna som går under namnet SC Bag har en klassisk, elegant och rundad design, som andas Louis Vuitton. Väskorna är tillverkade i mjukt skinn (bland annat från krokodil) i olika färger, och väskorna är smyckade med eleganta guldfärgade mässingsdetaljer.
Sofia Coppolas mål med SC Bag är att skapa en stilig, men rymlig väska för Louis Vuitton. De nya väskorna finns nu till försäljning i Louis Vuittons butiker.

Rebecka LjungHöstens 5 trendigaste väskor

NUVARANDE Sofia Coppola designar för LV
NÄSTA Matthew Williamson designar lyxväskor