I annonssamarbete med LINDEX

Lindex vårkollektion bjuder på romantiska blommor, marina ränder, sköna loungeplagg och färgstark denim. Damernas Världs modechef Lisa Pettersson har hittat sina favoriter!

Lisa Pettersson, modechef på Damernas Värld.

B

asplaggen är A och O för att lyckas med vårgarderoben. Damernas Världs modechef Lisa Pettersson har valt ut sina favoritplagg från Lindex nya vårkollektion.

– Färgglad denim, klassiska ränder och blommiga tryck gör det lätt att skapa outfits som funkar både på kontoret och till vårens festligheter. Nyckeln är att våga blanda! säger Lisa.

Den nya kollektionen finns i butik nu. Och kommer hålla sig aktuell även under sommaren.

– Matcha mönster, färger och material för att höja trendgraden på din outfit. I vår är det svårt att göra fel! Varför inte kombinera en skön, glansig pyjamasjacka med ett par röda byxor?

Våga blanda! Genom att mixa olika mönster har du hittat vårens trendnyckel nummer ett.

Och det går fint att använda de lätta blommiga klänningarna även om solen inte skiner – dra på ett par ljusa jeans under så håller du värmen även om temperaturen inte är vad du hoppats på. Matcha med ett par sneakers till vardags, och dra på ett par högklackade skor om det vankas en after work på stan.

En vit skjorta är alltid rätt. I vår och sommar vill vi också ha mönstrade klänningar.

– Marina ränder går aldrig ur tiden, inte heller romantiska blommönster. Färgerna rött, blått och grönt piggar upp. Med några få nyckelplagg är det lätt att skapa en vårfräsch garderob som håller hela vägen till hösten, säger Lisa Pettersson.

NUVARANDE Vårens trendnycklar – mönstermixar, färgklickar och klassiker
NÄSTA 7 spa värda att besöka: från Umeå i norr till Falkenberg i söder