1950-talsmode = trendigt i vår!

Markerad midja, vippiga kjolar och ett stycke behåtopp! Säg hej till 1950-talsmodet som kommer tillbaka i vår. Nyfiken på trenden?

Damernas.se guidar dig till säsongens vippigaste trend ...

Nyfiken på fler vårtrender? Läs mer här: VÅRENS STORA TRENDGUIDEFörra seklets haute couture, och 1950-talets estetik, är en stor inspirationskälla just nu. En av dem som låtit sig inspireras är Jil Sanders Raf Simons, som avslutade bombastiskt med vida kjolar och jackor med skört. Även Prada använder sig av 1950-talet som utgångspunkt i sin kollektion. Vippiga kjolar, behå-toppar och A-linjeformade kappor med nedhasade sömmar ingår i kollektionen, tillsammans med mönster av veteranbilar och flames - som sträcker sig (bokstavligen) från topp till tå (Pradas skor har baklysen!). 

Diors new look-silhuett, det lilla skörtet och runda, voluminösa former som är synonyma med tidsepoken, ingår i vårens trend-dna. Även shorts med hög midja och tillhörande behå-topp är en riktig trendhit denna säsong. Denna behåtopp matchas med fördel med en pennkjol eller en vippig kjol, som hos Prada och Dolce & Gabbana. Visa magen är hett i vår!

Många designers hade tittat på den spanske couture-mästaren Cristóbal Balenciaga, vars design nyligen uppmärksammades med en utställning på Queen Sofia Spanish institute i New York. Hans cocoon-kappa syns hos flera designers, liksom hans sätt att bygga volym. 

TRENDTIPS!- Investera i en vippig, plisserad kjol. Detta är nämligen ett av säsongens absolut trendigaste plagg!
- En 50-talsklänning, med markerad midja och vid kjol, är ett plagg som ständigt återkommer i modet, och är därmed ett säkert köp. Klassiskt, smickrande och feminint!
- Behå-toppen är inte bara praktisk, utan är dessutom helt rätt just nu. Matcha tillsammans med vippig kjol, snäv pennkjol eller ett par shorts med hög midja. Låt en strimma mage titta fram (så mycket som känns bekvämt). 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!