I annonssamarbete med RABENS SALONER

Färggranna löv, regniga eftermiddagar och varmt te. Hösten innebär mycket mys – men för den sakens skull tummas det inte på stil. Låt Damernas Värld inpirera ditt nästa modeköp.

Under de senaste åren har danskt mode och dess märken influerat både de övriga skandinaviska länderna, likväl som Europa. Färg och mönster i olika mixar har börjat ta över och även stilen för oss svenskar, som är kända för våra monokroma looks i dova toner, har blivit mer färgrik och vågad.

En perfekt match mellan det klassiskt svenska modet och det lekfullt danska är Rabens Saloner, som grundades år 2007 av designern Birgitte Raben.

Det som är karaktäristiskt för just Rabens Saloner är att de färgar plaggen för hand, varav den mest distinkta tekniken är den klassiska batikmetoden. Plaggen knyts och knyts om igen när de doppas i olika färgbad för att skapa mönster, vilket ger varje plagg en unik touch.

Inspireras av höstens härliga plagg som fixar stilen!

1. Rutiga jackan

Rabens_Saloner_rutiga-jackan_ny2_s

Rutig lång kappa, 5.000 kr. Rutig kort kappa, 3.400 kr.

Så fort temperaturen sjunker kommer suget efter en ny jacka. Rabens Saloner har flera snygga rutiga jackor i olika längd. Välj mellan en längre kappa som värmer ända ner till vaderna eller en kappa som värmer rumpan.

2. Stickade tröjan

RS_W9310301_s

Det säger sig självt. En mysig, stickad tröja är lika självklar i höstmörkret som baddräkten är på stranden. En längre modell med polokrage är värmande och snygg. Bruna och grå toner är alltid hett nu – den här tröjan har alltså alla rätt!

3. Långklänningen

Rabens_Saloner_langklanning_s

Långklänningen är lika snygg till boots och bara ben, innan den bitande kylan har tagit överhanden, som till klackar och strumpbyxor. En skjortklänning i en silkig look känns exklusiv och är enkel att klä upp med accessoarer. Om du vill visa lite ben är en klänning med slits vägen att gå.

4. Festlig jumpsuit

Rabens_Saloner_jumpsuit_s

Precis som en klänning är jumpsuiten lätt att klä upp och ner. Bär den med kängor och och en lång stickad tröja till jobbet. Byt ut skorna och applicera ett läppstift så är du redo för AW eller fest!

5. Skjortan

Rabens_Saloner_skjortan_s

Skjortan är en riktig vardagshjälte. Det är ett perfekt plagg att ta på sig när man stressad tittar in i garderoben på morgonen. En skjorta passar lika bra till jeans och kostymbyxor som till kjol. Byt ut den klassiskt vita mot en coolare svart med mönster.

6. Varma parkasen

Rabens_Saloner_parkas_s

En mysig skogstur, en heldag på stan eller kanske en tur på skridskor? När man verkligen behöver hålla sig varm ska man satsa på en fin parkas. Med en klassisk modell i mörkgrönt kan det inte bli fel.

7. Långkjolen

Rabens_Saloner_kjol_s

Visst älskar man plagg som är mysiga, men som ser uppklädda ut? Långkjolen är precis ett sådant plagg. Långkjolen från Rabens Saloner har dessutom en volangdetalj som gör den extra tjusig. Matcha med rejälare boots och skinnjacka för en cool look!