Alicia Vikander är namnet på allas läppar just nu. Damernas Värld har tagit reda på vad som är på Oscarsvinnarens egna läppar – och svaret är att hennes beautyfavorit är ett oväntat budgetkap.

D

et är i amerikanska Allure som Alicia Vikander avslöjar sitt hemliga skönhetsknep: den svenska klassikern Försvarets hudsalva.

– Jag tror att den är gjord för att kunna användas till nästan vad som helst… Du kan till och med laga mat med den. Men den är en riktig livräddare när det kommer till dina läppar, säger Alicia Vikander till tidningen.

Den tokhyllade skådespelaren berättar också att hon har använt Försvarets hudsalva sedan barnsben och att det gröna stiftet är betydligt billigare att köpa på apoteket i Sverige än utomlands.

– Jag kommer ihåg när jag var på Colette i Paris och de sålde den för runt 150–200 kronor. I Sverige tror jag inte att den kostar mer än en tia, säger Alicia Vikander.

Alicia Vikander är en lysande stjärna på skådespelarhimlen.

Foto: IBL

Alicia tjänar miljoner – men har ett riktigt budgetkap som favoritprodukt!

LÄS OCKSÅ: Bästa knepen som enkelt botar torra läppar

Och även om Försvarets hudsalva inte riktigt är så billig som tio kronor i Sverige, priset för en förpackning ligger på 25 kronor, så tycker vi ändå att den helt klart kan kallas för ett riktigt budgetkap.

Alicia Vikander är inte den enda stjärnan som älskar Försvarets hudsalva. En av dem som stämmer in i det mjukgörande stiftets hyllningskör är designern och illustratören Lovisa Burfitt. I en intervju med Damernas Värld för ett par år sedan berättade Lovisa att Försvarets hudsalva alltid finns i hennes necessär.

– Jag använder den som läppbalsam, den är en ständig följeslagare och förpackningarna är vackra.

LÄS OCKSÅ: Elsa Hosk avslöjar sina bästa skönhetsknep (och hur hon tränar!)

Prenumerera på Damernas Världs nyhetsbrev

Mer information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.