Årets färg 2015 är ...

Varje år analyserar Pantone allt från mode, design, inredning och vår omvärld för att utse årets färg. De senaste åren har de stoltserat med färgstarka klara färger, men i år har man valt en djupare, mörkröd nyans som går under namnet Marsala 18-1438.

Marsala, en varm, jordnära och lite vinröd nyans har redan börjat smyga sig in i vårens färgpalett. På catwalken såg vi den bland annat hos Fendi, Dennis Basso, Hervé Leger och vi räknar med att få se betydligt mer av den under det kommande året.

Pantone motiverar nyansen av just Marsala med att den inom mode kan passa både män och kvinnor, gör sig utmärkt som accentfärg i en look och uppmuntrar till färg, kreativitet och experimenterande. De ser även flera möjligheter inom skönhet, främst för att det är en nyans som passar många hudtoner, men även för att det kan vara en nyans som sticker ut på naglar, läppar och i hår.

I Sverige får årets färg från Pantone framförallt genomslag inom inredning och givetvis är det ett område som även Pantone tagit hänsyn till. De framhäver att kulören kan få två skilda uttryck som matt och blank. Som matt står  den för det naturliga och jordnära, medan en blank yta förmedlar ett intryck av glamour och lyx.

Makeup i årets nyans, Instagarm via Genevieveper.

Sephora var snabba med att presentera makeup i årets färg, Instagram via Cdanita.

Moodbord till ett bröllop i årets färg, via Instagram från Eventplanner_mp.

De föregående åren har de här nyanserna varit årets färg:

Foto: Pantone samt Alloverpress.

DU VILL KANSKE ÄVEN LÄSA:

Trendrapport: Höst- och vintermodet 2014

Bota vintertorra läppar med våra enkla knep

Så snabbt förändras modet – se 100 år av trender på 2 minuter

Se när Gisele Bündchen frontar senaste reklamen för Chanel No.5

Vill du läsa fler liknande artiklar? Gilla oss på Facebook och signa upp på vårt nyhetsbrev så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!