I annonssamarbete med ALCON

Träna ögat för din unika stil. Här är knepen som fungerar!

Stil handlar inte om pengar, stil handlar om attityd och förmågan att se detaljerna. Därför gäller det att vara uppmärksam på den egna synen. Ålderssyn, presbyopi, kommer tidigare än många tror. Redan runt 40 har ögats förmåga att fokusera och anpassa sig efter olika synavstånd reducerats med 68 procent. Ögonen blir ansträngda och tillvaron upplevs lite suddigare. Men det går att göra något åt det! Här är fyra enkla genvägar till att bli ett helgjutet stilproffs!

1. Gör en synundersökning

En nordisk undersökning bland mer än 5000 personer som genomförts på uppdrag av Alcon Nordic visar att 4 av 10 svenskar över 40 år upplever arbetsrelaterade besvär på grund av ålderssyn. Det blir helt enkelt svårare att fokusera på arbetsuppgifterna. Om du är en av dem kan det yttra sig i att du är helt slut när du kommer hem och inte orkar tänka på nästa dags outfit. Det är synd, för planering är A och O för ett stilproffs. Boka därför tid hos en optiker och gör en synundersökning.

Satsa på synen! Beställ tid för synundersökning så snart du misstänker att du inte ser så bra som du borde.

2. Variera looken med kontaktlinser och glasögon

Även ålderssynta kan ha kontaktlinser, vilket passar modelejonet perfekt. Man vill ju kunna variera sin look. Nuförtiden är tekniken i multifokala – även kallade progressiva – kontaktlinser och glasögon så avancerad att personer med ålderssyn har flera möjligheter att få skarp syn på både korta och långa avstånd – i de flesta fall med full skärpa på alla avstånd. Alcon, en global tillverkare av kontaktlinser, har tagit fram endagslinsen DAILIES TOTAL1® Multifocal som är designad att ge dig perfekt syn på både långt och nära håll.

3. Välj en detalj som sticker ut

Skönhet är det lätt imperfekta, detaljen som bryter av. Våga sticka ut. Inget stillejon smälter in i väggen. Om du klär dig i gråa och svarta toner blir ett par röda läppar det som får blickarna att dras till dig. Markera gärna läpparna med en konturpenna innan du fyller i med läppstift. Om du börjar bli ålderssynt är det ibland svårt att lägga konturen perfekt. Multifokala kontaktlinser och glasögon kan avhjälpa problemet.

Röda läppar – en stilklassiker som passar i de flesta sammanhang. Träna upp en skarp blick så att du använder konturpennan rätt.

4. Sträck på dig!

Bli inte rädd om du känner dig en smula yr de första dagarna med multifokala kontaktlinser och glasögon. Ögon som länge kämpat för att se skarpt behöver lite tid för att vänja sig vid de nya förutsättningarna. Men snart kommer du att upptäcka att en helt ny värld öppnar sig, en värld där du ser skarpt och känner dig full av energi. Då, om inte förr, är det dags att du sträcker på dig! Stil har ju inte bara med kläder att göra, det handlar även om hur du bär upp dem.

Stilproffs vet att hållningen är viktig. Sträck på dig och sänk axlarna!

Här kan du läsa mer om kontaktlinser från Alcon.

NUVARANDE Bli ett stilproffs – lär dig vässa blicken för detaljerna
NÄSTA 3 heta sminktrender vi definitivt kommer testa i höst