Stilsäker på kontoret i höst – klassiska blusar med det lilla extra

Letar du efter blusar att bära på kontoret i höst? Damernas Värld har plockat ut nio stilsäkra varianter som sätter stilribban högt.

Ä

nnu en jobbsäsong är igång – så vad passar bättre än att uppdatera garderoben med snygga kontorskläder? En tidlös blus är en evig klassiker som alltid funkar på kontoret – men vi har spanat in varianterna med det lilla extra som garanterar hög modegrad. Skynda och fynda!


MER STILSÄKERT KONTORSMODE:


1. Svart blus med snygga ärmar

Inget skriker klassisk kontorslook så mycket som den svarta blusen. Tricket för att hålla modegraden hög är att investera i uppdaterade varianter med iögonfallande detaljer – som den här blusen från Wera Stockholm. Matcha med ett par vida kostymbyxor för en fulländad och trendig outfit.

svart blus kontor 2019 inspiration stil
Svart blus från Wera Stockholm. Läs mer och köp här.


2. Vit oversize-skjorta

Låt oss presentera klassikernas klassiker – den vita skjortan. Plocka enkla stilpoäng genom att klicka hem en oversize-modell som du avslappnat matchar med övriga kontorsattribut. Den här skjortan från Arket uppfyller alla krav och kommer bli en garderobsfavorit i flera år framöver.

vit oversize skjorta kontor dam stil inspiration
Vit oversize-skjorta från Arket. Läs mer och köp här.


3. Blus mer skärp som markerar midjan

Midjan är huvudsaken i höst – ett brett skärp är din bästa accessoar. Den här blusen från & Other Stories hamnar högt på trendbarometern och den passar perfekt till kontoret. Matcha med kostymbyxor och klackar och valsa vidare till aw:n utan att behöva svida om.

beige blus kontor dam stil inspiration 2019
Beige blus från & Other Stories med skärp i midjan. Läs mer och köp här.

markerad midja hösten 2019

Trendspaning! Markerad midja är rätt hösten 2019 – applicera samma trend på din kontorslook!


4. Knytblus – stilsäkert budgetkap

Knytblusen ligger högt på önskelistan inför den perfekta kontorslooken i höst. Många modehus visade prov på 70-talsinspirerade trender inför hösten 2019 och den här blusen från Gina Tricot (ett riktigt budgetkap!) är helrätt – både som kontors- och trendplagg. Matcha med byxor i samma kulör för en djärvare look.

knytblus kontor dam inspiration stil 2019
Knytblus från Gina Tricot. Läs mer och köp här.


5. Blus med ballongärm

Den voluminösa silhuetten är fortfarande på tapeten hösten 2019 och en blus med ballongärm – som den här från Totême – är ett köp du inte kommer ångra. Trendlooken får du till genom att matcha med kostymbyxor med hög midja.

vit blus kontor dam stil inspiration 2019
Blus från Totême med ballongärm. Läs mer och köp här.


6. Blus i polomodell

Att matcha polotröja med kostym är ett säkert modekort i höst. Den här silkesblusen från J. Lindeberg i polomodell är perfekt för ändamålet och passar suveränt när vädret fortfarande är lite varmare. Stiligt, tidlöst och och evigt kontors-chict!

beige blus kontor inspiration 2
Silkesblus från J. Lindeberg med liten polokrage. Läs mer och köp här.

polo kavaj outfit

Polo och kavaj är en kombination att satsa på till kontoret i höst!


7. Rosa skjorta

Att satsa på en färgstark garderob är helrätt hösten 2019 – så varför inte passa på att uppdatera ditt blussortiment med en glad kulör? Den här blusen från Weekday i avslappnad modell är plånboksvänlig och matchas till fördel med andra iögonfallande färger.

rosa blus kontor dam inspiration stil 2019
Rosa blus från Weekday. Läs mer och köp här.


8. Röd knytblus

Rött är rätt hösten 2019 och den här knytblusen från Redvalentino är inte bara stilsäker – den är tidlös också. Matcha med rutor och en rejäl kavaj att tacka oss senare. 

knytblus kontor dam inspiration kvinna 2019
Röd knytblus från Redvalentino. Läs mer och köp här.

knytblus hösten 2019

Knytblus är en evig garderobsfavorit till kontoret.


9. Volangblus

Volanger rimmar rätt med höstens trender och transparenta material likaså – och den här blusen från H&M uppfyller båda kraven. Bär med kavaj över till kontoret och matcha med ett par byxor och klackar till fest. 

svart blus kontor kvinna inspiration stil outfit
Volangblus från H&M. Läs mer och köp här.


LÄS MER: Så fixar du stilen på kontoret i höst: 12 trendsäkra köp

Foto: Jason Lloyd Evans