ANNONS

Innehåll från Amway

Foto: LumiNola / E+

Guide: Så tar du hand om huden på bästa sätt

Som de flesta har du säkert koll på din hudtyp i ansiktet och har en rutin anpassad just för den. Men visste du att det är lika viktigt att ta hand om huden på kroppen?

Huden är kroppens största organ med mer än tre miljoner hudceller per kvadratcentimeter. Den har som uppgift att skydda kroppen, hålla kroppstemperaturen på en lagom nivå och lagra fett och vätska för att förhindra att kroppen torkar ut. Att ge huden på kroppen extra kärlek är viktigt – och det gör du genom att behandla den väl och använda rätt produkter.  Här får du veta vad du ska tänka på. 

Se över din livsstil

Hur du lever ditt liv påverkar också din hud. Stress, stillasittande, alkohol och rökning kan snabba på hudens åldrande, lyster och elasticitet. Små förändringar gör stor skillnad – drick några extra glas vatten om dagen, kom ut i friska luften eller dra ner lite på alkoholen så är du snäll mot din hud, det lönar sig. 

Att få till ett extra träningspass gör gått för både kropp, hud och själ.

Skapa en hudvårdsrutin

För att få en välmående hud på kroppen behöver du ha en hudvårdsrutin, precis som du har för ansiktet. Gör huden redo för krämer genom att använda en kroppsskrubb ett par gånger i veckan. Använd en duschkräm som rengör skonsamt och inte skadar hudens naturliga skyddsbarriär, utan istället stärker den. Avsluta med en snabbabsorberande kroppsgel som återfuktar på djupet och ger huden extra glow. 

Kroppsskrubben (lila) peelar bort döda hudceller och doftar ljuvligt av bär och blommor. Den uppfriskande kroppsrengöringen (gul) rengör skonsamt och bibehåller hudens naturliga pH-värde. Tack vare nattljusolja och extrakt från grönt te återfuktar Kroppsgelen (grön) huden på djupet.
Alla produkter är berikade med plantextrakt, från till exempel granatäpple, svarta vinbär, chiafrö och grönt te som får huden att se yngre och mer hälsosam ut.

Skydda huden under och efter rakning

Att raka benen får många av oss att känna oss fräscha. Det du kanske glömmer är att huden inte mår lika bra. När du rakar dig skadar du hudens naturliga skyddsbarriär av fett. Huden kan bli torr efteråt och i värsta fall kan den få utslag eller inflammerade hårsäckar. Tänk på att skydda huden under och efter rakning. 

Se till att rakhyveln är tillräckligt vass, använd en rakmousse och smörj in huden ordentligt efteråt.

Psst! Är rakgelen slut? Använd vanligt hårbalsam istället, det gör att hyveln glider fint på huden samtidigt som huden får fukt.

Kom ihåg händer, armar och byst

Händer, armar och byst - här visar sig dina första ålderstecken. Huden är tunn och behöver extra omvårdnad, varje dag. Använd en hudlotion som tar extra hand om dessa områden, gärna en lotion som stramar upp huden. Smuts och föroreningar från avgaser, cigarettrök och oren luft gör också att din hud kan åldras snabbare. Huden ser mer matt och glåmig ut. En hudkräm som stärker hudens egen skyddsbarriär och kan hjälpa till att neutralisera föroreningar och fria radikaler ger dig en sund och välmående hud.

Det här är en uppstramande bodylotion (röd) som minskar uppkomsten av celluliter och ger en fastare känsla till huden. En lystergivande kroppskräm (vit) som ger en klar och strålande hud.

Välj kläder i naturmaterial

Under vinterhalvåret när luften är torr kan huden vara extra känslig. Vissa kläder kliar eller ger obehagliga utslag när de ligger direkt mot din hud. Det beror på att du kan vara överkänslig men också att vissa material innehåller kemikalier som huden reagerar på. För att vara snäll mot huden och kroppen bör du välja naturliga material så långt det går – bomull, linne, ull eller silke och bära det närmast kroppen. 

 

Det här är Amway:
Amway som grundandes 1959 i Michigan, är ett direkthandelsföretag som använder sig av nätverksförsäljning. I sortimentet hittar du framför allt produkter inom hudvård, makeup och välbefinnande allt för att huden och kroppen ska må så bra som möjligt.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Amway och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!