ANNONS

Innehåll från Babyface

Foto: mapodile / iStockphoto

Hemligheten till en strålande hy – experten tipsar

Med ett serum i din hudvårdsrutin kan trött och glåmig vinterhud förvandlas till vacker hy med glow och lyster. Vad är ett serum egentligen och hur använder du det? Vi berättar allt du behöver veta.

Vintern är här och huden tappar lite av sin sommarglans. Vi är många som känner oss lite extra trötta och glåmiga i huden nu. Men lösningen behöver inte vara särskilt krånglig. Lyft in ett serum i din hudvårdsrutin och få tillbaka både lyster och spänst. Här förklarar hudterapeut Emma Thernek hur serum fungerar.

Vintertid är en perfekt årstid att ta in serum i din hudvårdsrutin, menar hudterapeuten Emma Thernek.

Vad är ett serum? 

Det är ett komplement till din dag- och nattkräm. Ett serum är ett steg i din hudvårdsrutin som är speciellt anpassat efter just din hy och som jobbar specifikt med just dina behov. Det finns serum som tillför fukt, dämpar pigmenteringar, fina linjer och förstorade porer, ger lyster med mera. Fundera vad du allra helst vill ha hjälp med och välj ett serum därefter.

Hur väljer jag rätt serum? 

Det finns många olika serum som arbetar med olika behov, till exempel rynkor och fina linjer, lyster eller torrhet. Ett tips för att göra det enkelt är att använda ett serum som funkar på alla hudtyper, alla årstider och för alla åldrar. Det gör det mycket enkelt för dig att hitta rätt. Double Serum är ett säkert val och har en väldigt lätt geltextur. Sjunker in snabbt i huden och man ser lyster i huden direkt. 

Double Serum från Clarins funkar för alla - oavsett hudtyp eller ålder. Det innehåller inga syror som gör huden känslig, vilket gör att du kan använda det både morgon och kväll för lyster, återfuktning och för en jämnare hud.

När ska jag använda det? 

Serum kan användas både morgon och kväll, före din hudkräm. Har man ett väldigt aktivt serum kan det med fördel användas på kvällen så att det får verka under natten. Ett fuktserum används gärna på dagen. 

Vad är det för skillnad på serum och hudkräm? 

Ett serum är mer effektivt för det du vill jobba med i din hud. Serumet är gjort av mindre molekyler som snabbt går in i huden och torkar fort. Hudkrämen använder du ovanpå serumet som ett slags skydd. Men kom ihåg, det är fortfarande viktigt att välja en hudkräm efter din hudtyp. 

Tips! På vintern behöver huden extra mycket fukt. Klappa in en essence som är ett slags återfuktande ansiktsvatten, i din hy innan du applicerar serumet. På det sättet tar huden lättare emot serumet och du får en fräsch hy med mer lyster.

Hur applicerar jag mitt serum? 

Eftersom serum oftast är tunnare i konsistensen och snabbt går in i huden bör du klappa in det istället för att massera in det, som du gör med en kräm. Serum ska alltid appliceras före din dag- och nattkräm men efter att du rengjort ansiktet. Klappa in serumet i hela ansiktet och glöm inte dekolletaget! Applicera din hudkräm efter ett par minuter.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Babyface och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!