ANNONS

Innehåll från Clarins

Foto: Philippe Bigard

4 steg till den perfekta sommarlooken

För de allra flesta av oss innebär sommaren en annan makeup- och skönhetsrutin. Här kommer våra tips till hur du gör den så snabb och snygg som möjligt – och vilka produkter som är must haves!

1. Grunda rätt

Att din underlagskräm gärna ska innehålla spf året om, är ingen hemlighet, men på sommaren när solens strålar är starkare är det extra viktigt. Solskyddsfaktorn anger hur länge du kan vara i solen utan att bränna dig, jämfört med om du inte hade haft något skydd alls. Om du blir röd och öm i huden efter en kvart i solen multiplicerar du tiden med spf-siffran. (Tänk dock på att en rad andra faktorer också påverkar: årstid, plats, ozonskiktet etc.) 

Clarins har solskydd i en mängd olika varianter: creme, som denna ovan, men också gel, olja och spray.

Clarins har solskyddsprodukter med högt, och mycket högt, skydd (30+). Alla solskydd är vattenresistenta och går snabbt in i huden utan att kännas kladdiga, samt verkar fuktgivande och gör huden mjuk och smidig. Skyddet mot solen är detsamma i alla Clarins produkter oavsett om du väljer creme, olja eller gel.

2. Minimera makeupen

På sommaren när huden blivit lätt solkysst använder de flesta mindre smink, men vill du ändå mejka dig är det få produkter som behövs för en komplett look. Hemligheten bakom en hållbar makeup under årets varma månader är en primer, som jämnar ut hudtonen och får sminket att hålla längre. Clarins SOS Primer trollar bort alla tecken av trötthet och ger huden lyster.

Foto: PELTIER Jeremy

Läppstift eller -glans

En fuktgivande läppfärg är bra på sommaren. Passa även på att testa en ny färgpalett, när du själv har fått färg i ansiktet. Clarins Joli Rouge Lacquer är den ultimata kombinationen av intensiv färg och glans tack vare blandningen av ultrafina oljor och vaxer, kombinerat med högkoncentrerade pigment. Joli Rouge Lacquer finns i åtta nyanser som passar alla tillfällen!

Clarins Joli Rouge Lacquer innehåller bland annat ekologisk marsh samphire-extrakt (fuktgivande), tocopherol acetate (skyddande) och växtoljor (ger näring och komfort). Foto: PELTIER Jeremy

Highlighter/bronzer

Din solkyssta look framhäver du med ett bronzingpuder. Fokusera på utstickande punkter som solljuset faller naturligt på, som kindbenens äpple, tinningarna, nästippen, haktippen och under hårfästet för att hyn ska se så där lyxigt glödande ut. Några svep över nyckelbenen är pricken över i.

Brynen och fransarna

Eftersom bryn och fransar tenderar att blekas i solen kan en mascara och brynfärg göra enorm skillnad. Alternera mellan dina looker: ena dagen markerade bryn, andra dagen naturligt blekta!

3. Glöm inte håret!

Att smörja in huden med solskyddsfaktor är för många en självklarhet, men det är lätt att glömma att även håret påverkas av solens UV-strålar. Hår som utsätts för sol riskerar att bli slitet fort och kan kännas sprött och frissigt, särskilt om du ofta använder värmestyling. Solskyddsprodukter för håret skyddar därför hårstråna från att skadas av UV-strålarna, men tillför också extra fukt och näring för att samtidigt stärka och vårda.

Clarins Sun Care Oil Mist SPF 30 Body & Hair är en torrolja med solskydd för kropp och hår. Förutom solskydd ger den näring till hud och hår och passar alla hud- och hårtyper. Kanon att använda för att skydda hårbotten som ofta glöms bort! Foto: PELTIER Jeremy

4. Eftervård

Efter du varit i solen kan det vara bra att använda en after sun. Med näringsrika ingredienser som vitaminer och aloe vera, blir huden lugn och återfuktad. Clarins Soothing After Sun Balm Face & Body blir extra härlig om den legat i kylen en stund innan användning.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Clarins och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!