ANNONS

Innehåll från Clarins

Testa senaste makeuptrenden! + så väljer du rätt skugga för din ögonfärg

Det är så lätt att fastna i samma makeuprutin, men att experimentera och testa nytt ger en helt ny look. Den här säsongen är det extra mycket fokus på ögonen. Kolla här!

En snygg sotning, maxade fransar och färgade ögonskuggor. Säsongens stora makeuptrend är att framhäva ögonen lite extra, och det gör du genom att använda makeup som passar just dig och dina naturliga färger. Här får du tips på vilken ögonskugga du ska välja samt andra proffsknep för en trendig look.

Du har: bruna ögon

Bruna ögon har ofta en ton av en annan nyans och den framhävs beroende på vilken färg på ögonskuggan du väljer. Om du vill framhäva den guldbruna nyansen i ögonen, testa en lila skugga. Har du en orange eller röd ton i det bruna är blå eller grön ögonskugga extra fint.

För dig med med bruna ögon är varma toner så som beige, benvit eller guld ett säkert kort.

Du har: gröna ögon

Gröna ögon har har ofta en varm, gul nyans i sig. För att framhäva det gröna i ögonen behöver ögonskuggan vara en nyans som är kontrastfärg till det gula, nämligen lila. Om du gör en ögonmakeup i lila nyanser får du ett par klara, gröna ögon.

Det finns sex olika olika paletter som innehåller fyra nyanser – perfekt för vardag och fest.

Du har: blå ögon

För att framhäva dina blå ögon behöver du använda dig av färger i varma, gyllene toner. Färger som orange, koppar och guld blir extra fint till blå ögon. Vill du vara extra trendig? Testa blå mascara eller blå kajal, det ger din look det lilla extra.

Tänk på! Skippa ögonskuggor i blå nyanser, det förminskar dina ögon.
Det finns fem olika nyanser av Brow Duo. Välj gärna en som är något mörkare än din naturliga färg, det ger ögonbrynen det lilla extra.

Du har: en mix av flera färger

Brunt, blått och grönt i samma öga? Det är inte ovanligt att ha ögon som innehåller flera färger, då gäller det bara att bestämma vilken färg du vill framhäva. Om du exempelvis blågrå ögon med en dutta grönt i sig passar du bra i både lila och brunt.

Kom ihåg att applicera mascara på hela fransraden, från rot till topp.

Tänk på!

För att få en hållbar ögonmakeup gäller det att vara noggrann från början. Huden kring ögonen är känslig, så se till att återfukta den ordentligt innan du applicerar din ögonskugga. Total Eye Lift är en ögonkräm som motverkar mörka ringar, dämpar puffighet och ger fukt.

Ögonkrämen innehåller upp till 94% naturliga ingredienser. Dutta en liten klick kräm under ögon och ögonbryn för bästa effekt.

Clarins är erbjuder ett stort utbud inom skönhet. Du hittar allt från ansiktsvård till hudvård och makeup. Vill du se hela sortimentet - klicka här

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Clarins och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!