ANNONS

Innehåll från Elfa

Skapa en organiserad garderob på bästa sätt – tänk så här!

Med det nya året kommer suget efter att ta tag i allt hemma, däribland garderoben. En perfekt garderob är lättöverskådlig, harmonisk och innehåller bara sådant du faktiskt gillar och använder. Här är handfasta tips på hur du får till just det.

Det första steget för att få ordning i garderoben är naturligtvis att rensa ut det som inte ska vara kvar. Ta ut alla plagg ur garderoben. Du ska syna varje plagg ordentligt innan du eventuellt väljer att hänga in det igen. 

Tänk efter en gång extra om du faktiskt vill behålla ett plagg. Du ska vilja använda allt som finns i din garderob.

Titta på ett plagg i taget. Är det för litet? Finns det en fläck som inte går bort? Är det trasigt och har varit det ett tag? Lägg bort dessa plagg i en återvinn/skänka/sälja-hög. Tänk inte att du ska komma i den där tröjan som känts för liten i två år eller laga jeansen som varit trasiga i ett halvår. Anamma Marie Kondo-tänket – dessa plagg does not spark joy! Samma sak gäller plagg du inte använt det senaste halvåret (om det varit säsong för det), även om det kanske varken är för litet, smutsigt eller trasigt. Lägg det i högen och gör dig av med det.

Om du känner dig osäker på ett plagg ska du prova det. Sitter det bra eller är det något som inte känns riktigt som du önskar? Om det senare stämmer in kommer det förmodligen inte bli ditt nästa favoritplagg, så skänk eller sälj det i stället.

Organisera dina plagg i garderoben

När du sedan valt vilka plagg som ska få stanna i din garderob ska du skapa ordning när de ska ta plats där igen. Stickade och tunga tröjor får du gärna vika, och detsamma gäller plagg i tyger som ull, kashmir, akryl- och polyfiber. Detta för att de annars lätt töjs ut om de hänger på en galge. Skjortor, blusar och byxor är sådant du dock gärna får hänga upp.

En öppen garderobslösning gör att du enkelt får en bra överblick på vad du har.

Ska kläderna sorteras efter färg, per kategori eller hur ofta du använder dem? Ja, hur du väljer att organisera din garderob är så klart upp till dig. En snygg och praktisk garderobslösning är i alla fall en bra hjälp på vägen. Décor från Elfa kombinerar funktion och flexibilitet med en lyxig känsla. Det bygger på Elfas klick-in system som gör det enkelt att anpassa hur man vill att garderoben ska se ut beroende på stil, förvaringsbehov och platsutrymme.

Anpassa efter din stil

Décor finns i två träfärger, vit och grå, och har fem olika alternativ för knoppar som kan kombineras på olika sätt. Med smarta dolda förvaringar och lösningar där plagg får synas skapar du en garderob som är helt anpassad efter ditt eget tycke och smak. Välj om du vill ha din garderob på display eller gömma dem bakom skjutdörrar. 

Du kan välja knoppar så de passar din inredningsstil.

Med en organiserad och snygg garderob blir det så mycket enklare att se vilka kläder du faktiskt har. Förhoppningsvis behöver du aldrig igen stå i panik fem minuter innan du ska i väg till jobbet och leta efter din favoritblus som försvunnit någonstans bland de andra plaggen.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Elfa och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!