ANNONS

Innehåll från essie

Guide: 3 steg till en trendig och hållbar manikyr

Att ha snygga, välmålade naglar är vardagslyx. Vi ger tipsen som gör att din manikyr håller extra länge.

Fräscha naglar är viktigt och gör att din look känns fullständig oavsett om det är en vanlig vardag eller julfirande med familjen som gäller. För att få en välgjord manikyr som håller mer än ett par dagar behöver du göra den på rätt sätt och använda rätt produkter. Här berättar vi steg för steg hur du gör en manikyr som sätter guldkant på varje vinterdag.

Steg 1: Börja med basen

Nagellack som fjällas bort redan efter andra dagen - känns det igen? För att få en hållbar manikyr är grunden viktig. När du filat och format naglarna, måla ett tunt lager av ett baslack. Du får en jämn yta och det är lättare för det färgade lacket att fästa samtidigt som du skyddar dina naglar mot missfärgningar. Måla inte över nagelbanden, lacket torkar nämligen ut dem i onödan.

Steg 2: Kombinera flera färger

Nu är det dags för själva manikyren. Våga vara kreativ när du väljer nagellack – just nu är det extra trendigt att kombinera flera färger.
Gör så här: Börja med att måla halva nageln, diagonalt, med en färg. Låt lacket torka ordentligt. Doppa en tunn pensel, gärna en makeuppensel, i en annan färg och måla ett tunt streck på vardera sida om den första färgen. Avsluta med att måla ett tunt streck med en annan färg, längs med det första strecket. Tänk på att inte ta för mycket nagellack på penseln och jobba med långa, svepande rörelser.

Välj färger du gillar och som passar din outfit. Här har vi kombinerat ljusa, pastellnyanser med en knallig röd.

Trendtips! Metallicfärgade naglar syntes på många stora visningar inför den här säsongen. Testa glittrigt nagellack, det funkar vardag som fest.

Antingen lackar du alla naglar eller så väljer du att lacka endast en, så blir det en fin detalj.

Steg 3: Testa proffs-tricket

När du målat andra varvet är det dags för överlack. Överlacket ger en glansig och hållbar yta och ger extra skydd mot exempelvis vatten och stötar. Ett riktigt bra tips är att måla överlacket över hela nageln, även över nageltippen. På det sättet försluter du manikyren och gör att den håller extra länge. När naglarna torkat, avsluta med att massera in nagelbandsolja över nagelbanden och hela nageln.

 

Snygga nyanser var för sig, men även i kombination.

Vill du läsa mer om essie och se hela sortimentet – klicka HÄR

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och essie och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!