ANNONS

Innehåll från Hudhelse

Foto: CoffeeAndMilk

Expertens bästa tips: 4 steg till perfekt hy

Den finaste huden är naturlig och behöver ingen makeup för en fin lyster. Hudläkaren Rachael Eckel ger sina bästa tips på hur du får det där perfekta glowet – utan smink.

Perfekt, felfri hy, helst utan makeup, är den allra största skönhetstrenden just nu. Gör som i Hollywood och vårda huden med 

ZO Skin Health från Dr. Obagi.

Dr. Rachael Eckel är hudläkare och en av de mest välrenommerade i sitt fält.

Det krävs en del arbete för att du ska få den hud du förtjänar. Några livsstilsförändringar måste kanske göras, och inte minst krävs hudvård som faktiskt levererar resultat.

Dr. Rachael Eckel är hudläkare och en av de mest välrenommerade inom sitt område. Hon har jobbat i nära samarbete med Dr. Zein Obagi i Beverly Hills, som har behandlat kändisar som Sofia Vergara och Sandra Bullock.

Vi fick en pratstund med Dr. Rachael Eckel om hud och hälsa, och hur fenomenet ”no makeup makeup” har blivit den hetaste trenden.

Den nya vågen av solskydd som stärker huden inifrån

 1. ZO Skin Health Daily Power Defense ger daglig DNA-reparation och antioxidantskydd, vilket stärker huden. 2. ZO Skin Health Sunscreen+Primer SPF 30 skyddar huden och ger ett jämnt underlag för makeup. Med naturligt melanin och en lätt brun färg.

No makeup makeup

Trenden i Hollywood är att ha så fin hud att du inte behöver makeup för att känna dig bekväm och vacker.

– I stället för att använda makeup som döljer ansiktet ska du använda makeup för att framhäva dina drag. En mascara som öppnar upp ögonen och lite färg på läpparna räcker. Resten av ansiktet kan lämnas rent eftersom du har tagit hand om din hud, säger Dr. Rachael Eckel.

Skydd inifrån är framtiden

– Daglig användning av SPF är otroligt viktigt för att du ska få  fin hy! Den nya vågen av solskydd stärker huden inifrån och gör den tålig. Detta är en hudvårdstrend som vi kommer att se mycket mer av framöver. Daily Power Defense från ZO Skin Health är mitt solskydd inifrån. Efter det toppar jag med ZO Sunscreen+Primer SPF 30 som bland annat innehåller naturligt melanin, säger Dr. Rachael Eckel.

4 steg till frisk hy

• Bra hudvård Nyckeln till en fastare hud, med färre fina linjer och rynkor, är hudvård som återuppbygger, lugnar och skyddar huden. Daglig användning av till exempel ZO Skin Health Growth Factor Serum toppat med ZO Skin Health Radical Night Repair var tredje dag ger resultat. Den här kombinationen är ZO Skin Healths mest effektiva behandling för en fastare hud och reducering av fina linjer och rynkor. Om du har ojämn hudton, kan du också ha god effekt av ZO Retinol Skin Brightener.

 1. ZO Skin Health Growth Factor Serum bidrar till att återupprätta hudens funktionalitet, elasticitet och förbättrar ojämn hudton. 2. ZO Skin Health Radical Night Repair bidrar till att ge en friskare och fastare hud med finare lyster och jämnare yta. 3. ZO Skin Health Retinol Skin Brightener bidrar till att reducera tecken på åldrande genom att förbättra hudens färg, fasthet och textur.

• Tillräcklig sömn Det är otroligt viktigt att du får tillräckligt mycket sömn. Kroppen och huden jobbar med att bearbeta skador, genom att förnya celler och reparera bindväv, medan vi sover. Sömn reducerar stresshormonet kortisol, vilket gör det enklare att förebygga skador på celler och andra strukturer i huden under natten.

• Fritid Eller "down time" som Rachael kallar det. Hon menar att fritid, en semester då och då samt vettiga arbetstider bidrar till att göra vår kropp, hälsa och hud en stor tjänst. Stäng av mobilen och datorn, vårda dina relationer och umgås med släkt och vänner så mycket du kan. Om du mår bra och stressar mindre kommer du att se tydliga resultat på huden.

• Nyttig mat Enligt Dr. Eckel är framgångsreceptet för en finare hud att äta mindre socker och snabba kolhydrater. Försök också att skära ned på salt och processad mat. När du äter mat med högt sockerinnehåll tas sockret upp direkt i blodet och binder sig till proteinmolekyler – även de som finns i kollagen och elastin, vilka bidrar till att hålla huden fast och ungdomlig. Sockret tär på kollagenet och elastinet, vilket leder till slappare hud med linjer och rynkor.

Du hittar din närmaste ZO Skin Health klinik på hudhelse.com.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Hudhelse och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!