ANNONS

Innehåll från Hudhelse

Få mer lyster! Hemligheten bakom en perfekt hud

För många är grå och blek hud synonymt med den här tiden på året. Så behöver det absolut inte vara. Vi talade med den kände amerikanska hudläkaren Dr. Bashey. Här är hans bästa råd.

För att verkligen se förändringar i huden måste du ta både hudvård och livsstil på allvar. I New York och i Hollywood är man experter på just det. Där arbetar också en av världens ledande hudläkare, Dr. Bashey. Han har många patienter från Skandinavien och har god kunskap om hudvård för vårt klimat. Här tipsar han om hur man på bästa sätt kan ta hand om sin hud, särskilt under de kallare månaderna. 

En väl genomtänkt hudvårdsrutin

– Bland det viktigaste du kan göra för din hud är att börja så tidigt du kan med en plan, som du allra helst tar fram tillsammans med din hudläkare eller behandlare, säger Dr. Bashey. Han har praktiserat som hudläkare i snart sju år och menar att en bra hudvårdsrutin, och rätt produkter är nyckeln till en frisk hud med mycket lyster. Att använda olika sorters produkter, som dessutom inte är anpassade efter just hudtypen är ett fel många gör. Det kan skapa obalans i huden och göra mer skada än nytta. 

Dr. Bashey är certifierad kosmetisk hudläkare, baserad i West Hollywood, Los Angeles. Efter avslutade studier på bland annat Stanford University praktiserade han tillsammans med Dr. Obagi i Beverly Hills i nästan fyra år. Dr. Bashey har jobbat med ZO Skin Health sedan dess.

Produkter med vetenskaplig bakgrund

Dr. Bashey berättar att hudvårdsbranschen idag går mot en mer vetenskaplig och evidensbaserad teknik när nya produkter tas fram. Han lyfter ZO Skin Health som ett tydligt tecken på det. 

– Produkterna är tillverkade så att de kompletterar varandra väl. Används de rätt kan vi behandla i princip alla medicinska och kosmetiska hudproblem.

Kost och livsstil hör ihop med fräsch hy

Det är lätt att tänka att hud framför allt handlar om utsidan. Dr. Bashey vill ändra den synen och råder alla sina patienter att fundera över hur de äter, dricker, tränar och lever sina liv. Att äta frukt och grönt, dricka mycket vatten, undvika fet mat, socker och alkohol är några effektiva sätt att ta hand om sin hud.

– Vår hud är lika mycket ett bevis på att vi åldras inuti som utanpå. Det enklaste sättet att börja är att utvärdera din livsstil. Vilka ändringar kan du göra? säger han. 

Dr. Basheys tipsar! 4 produkter för den perfekta vinterhuden

1. Ansiktskräm med retinol

Att tillsätta retinol till din hud är nästan ett måste för den mognare huden. Retinol är en effektiv variant av A-vitamin och bidrar bland annat till hudens cellförnyelse, motverkar rynkor och fina linjer samt jämnar ut pigmentfläckar.

ZO Wrinkle+Texture Repair bidrar till att förnya huden, motverka fina linjer och rynkor samt ge en jämnare hudtextur. Som extra bonus får de flesta en härlig lyster, säger Dr. Bashey.

Förnya huden med potent retinol.

2. Ögonkräm som ger piggare blick

Trötta ögon kan göra att du känner dig mindre pigg och fräsch. Är blodcirkulationen dålig kring ögonområdet kan du uppleva att du har en slags hålighet under ögonen. Ett riktigt bra serum kan vara lösningen. ZO Growth Factor Eye Serum består av peptider och växtextrakt som stimulerar produktionen av kollagen i ögonområdet. 

– Ögonkrämen fungerar som en slags filler som jämnar ut huden, minskar rynkor och fina linjer samt ger en synlig anti-aging-effekt eftersom cirkulationen i området ökar, menar han.

Svalkande serum som ökar blodcirkulationen kring ögonen.

 3. Ansiktskur för mer spänst

Har du upplevt att din hud förlorat spänst, blivit mer hängig och att ansiktskonturerna förändrats. Då är det här behandlingen för dig. 

– Detta är en behandling som du inleder på en ZO-klinik och sedan fortsätter hemma, med applicering två gånger per dag i 14 dagar. ZO Firming Serum Accelerated innehåller antioxidanter och antiinflammatoriska ämnen, och lämnar huden återfuktad och mer fast. Om du vill ha en extra boost kan serumet användas tillsammans med microneedling på en klinik, säger Dr. Bashey.

ZO Firming Serum Accelerated ökar hudens naturliga förnyelse av kollagen och elastin, vilket ger huden mer spänst och elasticitet.

 4. Peeling extra allt

– Nu när vi är hemma mycket kan det vara läge för en hemmapeeling. En peeling boostar hudens cellförnyelse och lämnar din hud med en ny lyster. ZO Radical Night Repair har 1 % potent retinol och ger snabba resultat, fantastisk lyster, jämnare hudton och anti-aging-effekt, menar han. 

Peela för en jämnare och fräschare hud.

Är du sugen på att testa produkter från ZO Skin Health? HÄR hittar du närmaste klinik samt hela sortimentet.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Hudhelse och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!