ANNONS

Innehåll från Hudhelse

Fräsch start på året – så kommer du i gång med en bra hudvårdsrutin

För norska kändistränaren Annema Refsnes är träning, kost och hudvård tätt sammankopplade. Här delar hon med sig av sina bästa tips för en hälsosam hud.

Annema Refsnes är en hälsoprofil och personlig tränare som driver AMR Fitness Studio i Oslo. Där specialiserar hon sig på korta, intensiva träningspass, graviditets- och mammaträning samt träning med kettlebells. Hennes recept för en stark och hälsosam kropp består av att träna de stora muskelgrupperna som ben, rumpa, rygg och bröst minst två gånger i veckan, att bli andfådd minst en gång per dag samt träna kondition minst en gång i veckan.

Annema Refsnes är en norsk kändistränare och hudvårdsjunkie.

Men det är inte bara träning som ligger Annema varmt om hjärtat. Hon är även väldigt intresserad av hudvård och är noggrann med att ta hand om sin hud på bästa sätt. Själv använder hon produkter från ZO Skin Health

– Hudvårdsprogrammet från ZO stärker min hud precis som träning stärker kroppen. På samma sätt som musklerna måste anpassa sig till belastningen måste även huden anpassa sig till de produkter jag smörjer in den med. Träning och fin hud går lite hand i hand eftersom träning ökar blodcirkulationen i huden samtidigt som det frigör endorfiner som gör dig glad.

Ta hjälp av en hudterapeut

Januari är en tid då många vill sätta i gång med nya, mer hälsosamma vanor. Det kan handla om att träna, äta bra och pyssla om sin hud. Känns det svårt att hitta nya rutiner är Annemas bästa tips att ta hjälp. Anlita en PT eller gå med i en träningsgrupp för att börja träna och kontakta en hudterapeut eller kosmetisk sjuksköterska som kan skräddarsy ett program för din hud.

– Bland det viktigaste du kan göra för din kropp och hud är att vara aktiv året runt, ge kroppen god näring med en varierad kost och göra något varje vecka som gör att du mår bra. Drick ordentligt med vatten varje dag, särskilt före och efter ett träningspass. Exfoliera huden skonsamt minst en gång i veckan och unna dig själv en ansiktsmask som passar för din hud. Jag har hemmaspa varje fredag efter jobbet – det kan jag rekommendera. 

Annemas har ett grundläggande program från ZO Skin Health som heter Getting Skin Ready och består av rengöring, exfoliering och talgkontroll. Det är ett system som normaliserar hudens funktioner för att få bästa möjliga effekt av ZO-produkterna. 

ZO Exfoliating Polish är en mild skrubb som rengör på djupet.

 

ZO Exfoliating Polish är en mild skrubb som skonsamt tar bort döda hudceller och lämnar huden klarare, slätare och jämnare. Jag använder denna särskilt efter hårda träningspass utomhus för att verkligen göra rent huden ordentligt.

Dagkräm som gör huden supermjuk

Dessutom använder Annema ZO Daily Power Defense som bygger upp hudbarriären, ger snabbare reparation vid hudskador samt innehåller ett helt spektrum med antioxidanter.

Dagkrämen ZO Daily Power Defence som ger supermjuk hud är en av Annemas favoriter.

 

– ZO Daily Power Defense är en superbra dag- och nattkräm. Den första veckan behövde min hud vänja sig lite vid den, men nu älskar jag att jag bara behöver använda lite kräm för att huden ska kännas supermjuk och genomfuktad. En solklar favorit!

En annan av favoriterna när det gäller hudvård är solskyddet ZO Daily Sheer SPF 50. Annema har inte alltid använt solskydd så flitigt, men nu går hon aldrig utanför dörren utan att smörja in sig.

ZO Daily Sheer SPF 50 skyddar mot solens strålar och hjälper därmed till att hålla huden fräsch.

 

– Jag älskar solen, men använde inte solskydd så flitigt när jag var i 20-årsåldern. När jag fyllde 30 så skärpte jag mig och nu använder jag solfaktor året runt. Min mamma visade mig ZO Daily Sheer SPF 50 för några år sedan och jag är säker på att den skyddade mig mot pigmentfläckar under min graviditet.

Få individuellt hudvårdsprogram

Annema ser nu fram emot att börja med ZO Wrinkle + Texture Repair

ZO Wrinkle + Texture Repair minskar ålderstecken i ansiktet.

 

– Jag har hört så mycket bra om hur goda resultat den ger – den ska både minska tecken på åldrande och förebygga framtida skador.  

ZO Skin Healths hudprogram anpassas individuellt på klinik och målet är att alla – oavsett ålder, kön och etnicitet – ska kunna få en frisk och väl fungerande hud. ZO är välkänt för att ge goda resultat. Du hittar din närmaste klinik här. 

Se Annema Refsnes bästa tips för att ta hand om hud och kropp i filmen nedan.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Hudhelse och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!