ANNONS

Innehåll från Hudhelse

Hej då pigmentfläckar! Proffsknepen för en jämn hy med fin lyster

Solljus, saltvatten och knappt någon skönhetsrutin. Ja, efter en lång sommar där solen har gjort sitt är vi nu redo för en nystart. Drömmer du om en naturlig, jämn hy med mycket lyster? Kolla här!

Det är nu vi ser spåren av sommaren. Huden är känslig och pigmentfläckar är ett vanligt problem som oftast blir värre vid solexponering. Genom att använda rätt hudvård kan du lindra problemen. Vi har pratat med Dr Michael Zangani som är hudläkare. Han ger sina bästa tips.

– Pigmentfläckar är ett vanligt problem och många upplever det mer i samband med graviditet och amning, vid hormonförändringar eller för mycket solexponering. De syns som mörka fläckar i huden och många kan störa sig på dem. Pigmentfläckarna är orsaken till en ojämn fördelning av pigment i huden, vilket då visar sig som melasma eller solskador. Många kvinnor har problem med melasma, som är ett tecken på att pigmentproduktionen i huden är oregelbunden. Dessa syns oftast i pannan, på kinderna och på överläppen. Om det visar sig att du har fått solskador med cellförändringar behöver du behandlas hos läkare, säger Dr Zangani.

Dr Michael Zangani är en av Norges mest välrenommerade hudläkare. Han menar att pigmentfläckar är komplicerat och kräver proffsbehandling.

Ha en fungerande rengöringsrutin

Rengöringen är det första steget i din hudvårdsrutin. Att dagligen använda ansiktsrengöring, peeling och pads eller toner med rätt ingredienser, hjälper till att normalisera hudens funktioner samt reducera eventuella pigmentfläckar.

– Att använda djupverkande, aktiva produkter som förebygger och behandlar pigmentfläckarna är viktigt. ZO Getting Skin Ready är ett perfekt rengöringssystem som kan kombineras med vilket hudprogram du än väljer. Efter åtta veckor blir huden renare, jämnare och mer återfuktad, säger Dr Zangani. 

Testa ansiktspads

En av orsakerna till pigmentfläckar är för mycket talgproduktion i huden. Genom att dagligen använda ansiktspads får du en mer balanserad och välmående hud. 

– De som har mycket talgproduktion har ofta en mer inflammerad hy som gör att cellerna som producerar pigment är mer aktiva. Därför är salicylsyra en mycket viktig ingrediens i din hudvård, förklarar Dr Zangani. Jag rekommenderar ZO Complexion Renewal Pads. Padsen reducerar talg och igensatta porer samtidigt som de ger en mindre glansig hud.
Tänk på! En röd hud är inflammerad, medan brun hud visar att huden är skadad.

Padsen innehåller 2% salicylsyra. De dämpar talgproduktionen och jobbar antiinflammatoriskt. Du kan använda padsen varje dag och du behöver inte skölja ansiktet efteråt.

Satsa på produkter som vårdar

När huden är ordentligt rengjord, applicera en kräm som bygger upp hudbarriären. Med produkter som innehåller DNA-reparerande enzymer samt skyddande antioxidanter och ceramider får du rätt effekt. 

– Om hudbarriären är för svag kan skadliga ämnen tränga in i hudytan och orsaka skador, vilket resulterar i att huden upplevs som mycket känslig, säger Dr Zangani. Jag rekommenderar ZO Firming Serum. Serumet består av en helt ny, innovativ teknik som bidrar till att återfukta och stärka hudstrukturen samtidigt som det förbättrar hudens elasticitet.

ZO Firming Serum är särskilt framtaget för att stimulera till en fast hud med en mer definierad ansiktskontur.

Boosta med retinol

Retinol är en effektiv variant av A-vitamin som är en superingrediens inom hudvård. Den ökar bland annat hudens cellförnyelse, reducerar pigmentförändringar och har god effekt mot solskador.

– För snabba resultat, fantastisk lyster och en jämnare hudton rekommenderar jag ZO Retinol Stimulation Peel at Home Kit. Huvudprodukten i det här kitet är ZO Radical Night Repair som innehåller 1 % potent retinol. Paketet är sammansatt för att säkerställa en användarvänlig hantering och för att ge snabba resultat, berättar Dr Zangani.

ZO Radical Night Repair reducerar fina linjer och rynkor, förbättra hudstrukturen och jämnar ut hudtonen. Du får en slätare, friskare hud med mer lyster.

Använd SPF

Eftersom SPF är det bästa skyddet mot pigmentering gäller det att vara noggrann med solskyddet – oavsett årstid. 

– Daglig användning av solskydd är otroligt viktig för att du ska få en fin hud. Den nya formen av solskydd stärker huden inifrån så att den blir stark och tålig. Detta är en hudvårdstrend som vi kommer att se mycket mer av framöver, förklarar Dr. Michael Zangani. ZO Sunscreen+Powder SPF 30 är ett solskydd som ger huden färg samtidigt som den skyddar.

Borsten innehåller ljusreflekterande mineralpuder med SPF. Pudret, som finns i tre olika nyanser, är enkel att applicera och ger en fräsch, naturlig lyster.

Är du sugen på att testa produkter från ZO Skin Health? HÄR hittar du hela sortimentet.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Hudhelse och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård & doftljus. Köp nu!