ANNONS

Innehåll från Hudhelse

Så ger du huden glow i sommar!

En fräsch, solkysst hy med mycket glow? Ja, tack! Med rätt knep och produkter är det möjligt. Den norska supermodellen Kathrine Sørland är känd för sitt vackra utseende. Här delar hon med sig av sina bästa tips.

Den norska modellen Kathrine Sørland är mån om sitt yttre och för att få en jämn hy med lyster är hon noggrann med sin hudvårdsrutin.
– Det är nu jag inser vikten av att använda rätt produkter. När jag var yngre förstod jag inte varför det var så viktigt, då tvättade jag ansiktet med vanlig tvål. Nu använder jag hudvård som är anpassad för min hudtyp och får ett fantastiskt resultat, säger Kathrine. Här är hennes knep för att få en fräsch sommarhy med mycket lyster.

Med rätt produkter och en hållbar skönhetsrutin har Kathrine Sørland fått sin drömhy.

Rengör ordentligt

Rengöringen är ett viktigt steg. Smuts, fett och andra orenheter tvättas bort och huden blir mottaglig för de verksamma ämnen som finns i serum och fuktkrämen. Kom ihåg att peela ansiktet ett par gånger i veckan, det gör huden jämnare.
– Min favorit just nu är ZO Exfoliating Polish som är en mjukgörande skrubb. Den innehåller magnesiumkristaller som exfolierar döda hudceller, ökar hudförnyelsen och ger min hy ny lyster, säger Kathrine. 

En mild ansiktsskrubb som med hjälp av runda magnesiumkristaller tar bort döda hudceller.

Boosta med serum

Oavsett om du vill reducera fina linjer eller jämna till hudtonen är serum lösningen. Serumet innehåller en koncentrerad dos kraftfulla och aktiva ingredienser som tränger djupare ner i huden än en vanlig ansiktskräm. Kathrine menar att hennes hy har förändrats sedan hon började använda serum.
ZO Growth Factor Serum innehåller en kombination tillväxtfaktorer och aminosyror som förebygger och bidrar till att jämna ut fina linjer och rynkor. Min hy känns jämnare, fastare och mer elastisk. 

ZO Growth Factor Serum stärker produktionen av kollagen och gör huden friskare. Den förebygger ålderstecken, mjukar upp fina linjer och stärker huden från djupet.

Tips! Massera in en mängd ZO Growth Factor Serum i ansiktet innan du går och lägger dig. Serumet jobbar medan du sover och du vaknar du med en fräsch, strålande hy.

Kom ihåg SPF

Att hänga i solen är ljuvligt och till en viss del hälsosamt, men är också farligt. Solens strålar är starka och påverkar huden negativt. Oavsett vilken årstid är det viktigt att använda rätt produkter med hög solskyddsfaktor.
ZO Smart Tone Broad-Spectrum SPF 50 är en favoritprodukt som anpassar sig till min hudfärg – oavsett om jag är brun eller blek.  Det skyddar mot UVA, UVB, HEV-ljus och IR-A samtidigt som den återfuktar, berättar Kathrine. 

Tänk på! Förutom att den här krämen är ett bra solskydd, skyddar den även mot ljuset från skärmar och datorer. En återfuktande kräm att använda varje dag, året runt.

Använd rätt makeup

Under sommaren brukar Kathrine knappt sminka sig. Huden får vila och hon framhäver den naturliga lystern.
– Jag har nyligen upptäckt nyheten Color Balm från Colorescience. Den är helt perfekt och ger en magisk lyster till läppar och kinder. Det är en mineralmakeup som är framtagen för långa dagar i solen och ger totalt skydd med över 30 godkännanden från amerikanska Skin Cancer Foundation. 

Tack vare en slags Enviroscreen-teknik som, med hjälp av en exklusiv kombination av specialiserade ingredienser och patenterade solskyddande ingredienser, bildar balmet en skyddande hudbarriär. Hudbarriären motverkar fria radikaler och oxiderande stress samtidigt som den vårdar och skyddar huden mot solen.

Tips! Eftersom Color Balm från Colorescience har SPF 50 är den är toppen att använda under sommaren. De är även vattenresistenta vilket gör att skyddet inte försvinner trots att du badar.

Sugen på att testa produkter från ZO Skin Health och Colorescience? Här hittar du mer information.

5 tips på hur du solar säkert

För att få en hållbar och snygg bränna finns det några saker du ska tänka på. Dr Michael Zangani är hudläkare och har fått sin utbildning på Universitetet i Oslo och Rikshospitalet. Här är hans bästa tips inför solsäsongen.

Dr Michael Zangani har specialiserat sig inom hud och hudvård. Han fick sin kosmetiska utbildning på American Academy of Aesthetic Medicine, under ledning av dr Michel Delune (som är nestor inom kosmetiska hudbehandlingar) och hos den världsberömda hudläkaren Dr Zein Obagi.

1. Våga exfoliera. Många tror att man inte ska exfoliera huden på sommaren, men genom att ta bort döda hudceller blir hyn frisk och fin och får en naturlig lyster.
2. Smörj in dig ordentligt varannan timme och kom ihåg att bättra på ifall du badat. Använd en solkräm med hög solskyddsfaktor, gärna med SPF 30 eller 50. Mängden är viktig, till ansiktet är en stor tesked lagom.
3. Glöm inte läpparna. Använd läpprodukter med SPF och applicera ofta.
4. Har du bränt dig? Använd produkter med antioxidanter och reparerande ingredienser, det lindrar solskadad hud.
5. Om du ska vistas i solen, använd alltid makeup med äkta mineraler. De täpper inte igen porerna och huden känns fräsch trots att du svettas.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Hudhelse och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!