ANNONS

Innehåll från Intimissimi

Hitta din perfekta bh – detta ska du tänka på

Att köpa en ny bh kan vara svårt, men det finns en del saker man kan tänka på för att hitta rätt modell. Genom att ta på sig sin bh, och ta hand om den, på rätt sätt kan man dessutom få den att hålla längre.

Varje morgon har många av oss samma ritual. En del av den innefattar nog för de flesta att välja kläder. För de som bär bh är också det en alldeles egen ritual – och dans. Intimissimi, det italienska underklädesmärket, kallar den för ”The Bra Twist”. Ansiktet utåt för The Bra Twist är ingen mindre än skådespelaren Sarah Jessica Parker, som är noggrann med att se till att hennes bh för dagen passar perfekt.

Sarah Jessica Parker dansar in dagen när hon sätter på sig sin bh.

– Det är viktigt att känna sig bekväm och känna sig som sitt bästa jag. En perfekt bh ska vara skön, ha en bra siluett och inte ha några synliga linjer, säger hon.

Sarah Jessica Parker fick gå tillbaka till sin dansbakgrund och agera koreograf för dansen för de andra modellerna i The Bra Twist.

– Dans spelar en roll i mitt liv eftersom jag fortsätter att vara en hängiven och entusiastisk publik och såklart en jättebra dansare i köket med mina barn!

Men hur ser en dansritualen ut då med sin bh?

1. Dra på axelbanden. Axelbandens funktion är att se till att kupan ligger tätt mot brösten, inte att lyfta bysten. När bh:n sedan sitter på ska du utan problem få in ett finger mellan bandet och axeln.

2. Knäpp bh:n bakom ryggen. Det kan vara lite trixigt, men ni vet vad man säger – övning ger färdighet. Om man knäpper bh:n i bak, slipper man vrida runt den (som man gör om man knäpper i fram) och slita på elasticiteten. Därav kan man förlänga sin bh:s liv.

3. Lägg brösten rätt i kuporna. Luta dig lite framåt och placera din byst rätt i kuporna. Ett par perfekta kupor omsluter hela bysten utan att glipa eller göra så bysten väller över.

Hitta din bh att dansa in dagen iT-shirt-bh

 Tiziana microfibre triangle, 249 kr. Bh med lätt vaddering som är perfekt om man vill ha mjukt stöd.

 Bellissima microfibre push-up, 249 kr. Sömlös push-up bh som ger en naturlig silhuett och mjukt stöd. I större storlekar är axelbanden bredare och ryggbandet högre upp, för att ge mer stöd och bättre passform.

Stora kupor

 Daniela lace balconette, 299 kr. Bh designad för att ge stöd åt större bröst. I storlek 38 och 40 har axelbanden en annan höjd för ökat stöd, och ryggbandet är högre för en bättre passform.

 Mina lace balconette, 549 kr. Bh designad med axelband som ökar i vidd ju större kupstorlek det är på bh:n, för att ge optimalt stöd.

 Clara non-padded balconette, 549 kr. Bh designad för att hålla upp och ge stöd åt bysten vid sidorna. Axelband som varierar i bredd för att ge optimalt stöd.

Bygellös bh

 Stefania lace balconette, 309 kr. Bh i spets, perfekt för mjukt stöd.

 Lara natural cotton triangle, 249 kr. Bh med en krok i bak för att kunna skapa en boxarrygg.

Push up-bh

 Ultralight microfibre Silvia push-up, 309 kr. Bh med vaddering och mjuka kupor utan sömmar.

 Mia silk super push-up, 449 kr. Bh med djup ringning, perfekt under toppar och klänningar som är lågt skurna.

Så löser du vanliga bh-problem

För att din bh ska vara bekväm är det viktigt att den passar bra. Vi har samlat fem vanliga problem man kan uppleva med sin bh – och hur man löser dem.

Problem: Axelbanden glider jämt av axlarna

Lösning: De är förmodligen för långa, testa att minska dem. Om de fortfarande glider av kan det bero på att det är fel bh-modell för just din kropp. Kanske sitter banden för brett ut för dina axlar? Testa också att haka fast banden i en bh-klämma, då blir det som en brottarrygg på banden vilket gör det svårare för dem att glida ner över axlarna.

Problem: Bandet i bak åker upp mellan skulderbladen

Lösning: Axelbanden sitter för tajt och skapar en ”ryggsäcks-effekt”, testa att göra dem längre. Omkretsen på bandet kan också vara för stor, testa att spänna bandet tajtare.

Problem: Ryggen gör ont i slutet av dagen, kan det ha något att göra med min bh?

Lösning: Det är väldigt viktigt att välja rätt omkrets och kupstorlek för att bysten ska få rätt stöd. Att bära din perfekta bh hjälper dig att behålla en bra hållning under dagen.

Problem: Är det verkligen så dåligt att tvätta bh i tvättmaskin?

Lösning: Nej, inte med rätt åtgärder! Följ alltid tvättrådet och tvätta gärna i fintvätt. Glöm inte att lägga i bh:n i en tvättpåse för att skydda den extra mycket.

Problem: Bygeln har hoppat ut, är bh:n helt körd?

Lösning: Det kan vara svårt att laga en bh där bygeln släppt. Det bästa är om du återvinner den och köper en ny.

Intimissimi, som funnits sedan 1996, har ett stort utbud av underkläder. I sitt sortiment har de 36 bh-modeller. Allt från klassiska basvarianter, modeller utan bygel och med mer spets och mönster. Allt för man ska kunna hitta en bh som passar ens kropp och personliga smak. Gör deras test för att få reda på vilken bh-storlek du har och vilken bh-modell som passar just dig.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Intimissimi och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!