ANNONS

Innehåll från L'Oréal Paris

Selam Fessahayes råd till sig själv: ”Sluta tvivla så jävla mycket”

En karriär inom mode var ödesbestämt. Designern Selam Fessahaye beskriver det som om att det inte funnits någon annan väg att gå. Men det har ändå varit tillfällen då hon tvivlat och begränsat sig själv.

Om Selam Fessahaye, 34, hade velat veta något i början av sin karriär hade det varit att allt är möjligt – och att det lönar sig till slut att gå sin egen väg.

– Jag hade också sagt att jag skulle sluta tvivla så jävla mycket på mig själv.

Selam Fessahaye har hyllats för sin design.

På kort tid har Selam nått stor framgång. Hon debuterade som designer hösten 2018 på Stockholms modevecka, vilket resulterade i veckans mest omtalade visning. Samma år vann hon Damernas Världs pris Knappnålen, som delas ut under Guldknappen. Knappnålen tilldelas modeföretag med en stark vision och utvecklingspotential.

– Mina största styrkor har varit mitt driv, min komplexitet och mina 11.000 timmar. Att jag trots allt bara kört på, säger Selam.

Begränsat sig själv

Trots passion och driv har Selam ofta känt sig begränsad, men säger att den känslan kommer från henne själv.

– Jag har nog begränsat mig genom att tvivla på min egen kapacitet.

Selam är ambassadör för L’Oréal Paris kampanj No boundaries, som vill sprida budskapet om att du inte ska låta dig begränsas. Och förutom att uttrycka sig i sin stil och sitt skapande är makeup något som Selam använder för samma sak.

– Det är ett sätt att förlänga och förstärka en stil. Jag älskar det.

Har du några goda råd till andra som drömmer om att vara sin egen arbetsgivare och inte känna sig begränsad?

– Det är inte lätt. Var redo att lägga din tid, hitta din stil, dina styrkor och kör hårt. Det hjälper att älska vad du gör, annars vet jag inte om det är värt.

Tillsammans med Selam är även tre andra nordiska kvinnor ansiktet utåt för L'Oreal Paris No boundaries.

Sarah, Christine och Emma.

 

Vad är viktigt att komma ihåg om det uppstår hinder i karriären?

Sarah: Det bästa man kan göra är att inte ge upp. Om människor inte tror på dig kan du vända det och använda som motivation istället för att bli upprörd. Det är något coolt med att göra saker som andra inte tror att du kan.

Christine: Som ung kvinna kände jag inte att jag blev tagen på allvar, vilket kändes förödmjukande och frustrerande. Men det gav mig motivation eftersom jag ville bevisa att jag kunde.

Emma: Det viktigaste är att du tror på dig själv och omges av människor som tror på dig.

Vilka är dina bästa tips för andra som drömmer om att få tid till sin passion?

Sarah: Det handlar om att hitta något som gör dig lycklig och något som ger dig energi. Avsätt lite tid åt dig själv – och kom ihåg att säga nej! 

Christine: För mig handlar det om planering. Om du har kontroll över när du arbetar vet du när du kan skapa tid för fritid och avkoppling. Du måste också se din passion som något du har lust till och inte som hårt arbete.

Vad betyder makeup för dig?

Sarah: Smink betyder att jag kan känna mig finare. Jag föredrar en naturlig makeup som är lätt att applicera och ger huden en fräsch lyster.

Christine: Det betyder mycket. Att jag kan applicera makeup så jag känner mig fräsch.

Emma: Jag älskar att använda smink för att lyfta fram saker i mitt ansikte som jag gillar, och sedan tycker jag om att använda en foundation som har en lätt textur och ger en naturlig look.

No boundaries

Med kampanjen No boundaries vill L’Oréal Paris sprida budskapet om att du inte ska låta dig begränsas. Samtidigt hänvisar kampanjnamnet också till deras True Match foundation, då det inte ska skapas en barriär mellan hud och foundation. Den är perfekt för en upptagen vardag eftersom den smälter in i huden för att ge en naturlig look. Den är också fri från parfym, innehåller hyaluronsyra och tillför huden fukt. Du kan hitta din True Match här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och L'Oréal Paris och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!