ANNONS

Innehåll från Redken

Så räddar du torrt och slitet hår!

Det är inte bara huden som påverkas av den torra vinterluften, även håret reagerar och blir torrt, elektriskt och trassligt. Här är de allra bästa tipsen som ger håret nytt liv.

Hår är en viktig del av vårt utseende och oavsett om ditt hår är tunt, tjockt, lockigt eller rakt är det viktigt att det ser fräscht och välmående ut. Men för att du ska få ditt drömhår krävs det lite jobb – allt från att du tar hand om det på rätt sätt till att du använder vårdande produkter. Ja, och så en dos tålamod förstås. Här är listan som hjälper dig till att få ett friskt, härligt svall. 

Se över dina hårvanor

Har du tofsen på exakt samma ställe? Borstar du håret när det fortfarande är blött? Vardagliga saker som du gör kan påverka håret och i värsta fall göra så att hårstråna går av helt i onödan. Men med nya vanor ger du de bästa förutsättningarna för att håret ska må bra, från rot till topp. 

Genom att variera platsen på tofsen undviker du att håret slits på exakt samma ställe.


Tips! Skippa hårsnoddar med metallfäste, hårstråna kan fastna i dem och slitas av. Undvik att borsta håret när det är blött, använd fingrarna eller en gles kam.

Tvätta med rätt produkter

Hår som lätt går av, trasslar sig eller är extra skört behöver extra mycket omvårdnad. Genom att använda ett schampo och balsam som innehåller närande ingredienser stärks håret, redan vid schamponeringen. 

Med dessa produkter ser du till att minska skador och bygga upp håret från rot till topp.

Glöm inte din hårbotten

På samma sätt som du tar hand om huden i ansiktet och övriga kroppen är det bra om du även ger din hårbotten lite extra kärlek. En hårbotten som är i obalans påverkar håret. Om det är känsligt och torrt, passa på att massera det medan du duschar eller badar och boosta med aloe vera eller olja, det lugnar.

Tips! Tänk även på att besöka din frisör var tionde vecka för en putsning av topparna. 

Maxa med vård

Så här års när håret är extra känsligt är det smart att lägga till ett steg i hårrutinen. En vårdande leave in-produkt med ingredienser som sojaprotein och biotin hjälper till att stärka, försegla och reducera synligheten av kluvna toppar. Det här blir din hårbästis när håret behöver en första hjälp.  

Den här krämen applicerar du i nytvättat, handdukstorkat hår. Håret blir följsamt och lätt att reda ut.

Testa flät-tricket!

En sak du kanske inte tänker på är att håret även påverkas under natten. När du sover gnuggas det mot kudden, vilket kan göra håret extra trassligt och skört. Det allra bästa och mest skonsamma sättet är att sova med håret i fläta, det minimerar slitage.

 

Professionell hårvård från Redken
Redken grundades 1960 av Paula Kent och kemisten Jehri Redding. Syftet var att erbjuda innovativ hårvård för både frisörer och konsumenter. Redken har som vana att utbilda frisörer runtom i världen och syns även under de stora internationella modeveckorna. HÄR hittar du mer information och hela sortimentet. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Redken och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!