ANNONS

Innehåll från Simris

Boosta kroppen inifrån – med superalgen Chlorella 

Allt vi får i oss påverkar kroppen och ibland kan det vara bra att hjälpa den lite på traven för att den ska må så bra som möjligt. Vi tipsar om superalgen som gör under för kropp och hy.

Det dyker ständigt upp trender och nyheter inom kost och det finns många fördelar med att boosta kroppen med ”nya”, nyttiga näringsämnen. Vissa menar att inre faktorer som kroppens naturliga PH-värde och immunförsvar kan stabiliseras och stärkas, men även att yttre faktorer såsom hyn kan börja må bättre och balanseras. Alger har länge varit en superfood som ätits i Asien i hundratals år, och har nu blivit allt vanligare även hos oss i Norden. Chlorella är en sötvattenalg som funnits på jorden i över 2,5 miljarder år. Den är en av de äldsta växterna som finns på vår planet. 

Har många hälsofördelar

Det otroligt stora innehållet av vitaminer och mineraler är det som gör att chlorella superboostar din kropp och stärker ditt immunförsvar. Vitamin E är en viktig antioxidant i kroppen och skyddar bland annat mot oxidativ stress. Riboflavin och vitamin B6 hjälper till med ämnesomsättning och matsmältningen och ser dessutom till att din hud mår bra. Järnbristanemi bland kvinnor är tyvärr vanligt och att boosta kroppen med chlorella är ett supersmidigt sätt att förebygga det. Järn är tillsammans med B-vitaminerna viktiga för att din kropps blodbildning ska fungera optimalt. 

Även hy och hår påverkas

Chlorella innehåller som sagt otroliga mängder näringsämnen och vissa av dem bidrar både till vacker hud och stärker ditt hår. Klorofyll är rikt på antioxidanter, som hjälper kroppen att skydda sig mot fria radikaler (ämnen som attackerar och förstör cellers väggar och får dem att åldras i förtid). Zink stärker både hår och naglar. Det är faktiskt som att du äter din hudvård, kan man säga. 

Innehåller extra allt

Chlorella är en av naturens mest näringsrika växter. Det är superfood i dess riktiga bemärkelse – fullproppad med näringsämnen som vår kropp behöver. Här hittar du bland annat vitaminer och mineraler, som vitamin E och K, kalcium, järn, zink, fosfor, tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folsyra, vitamin E och K, och dessutom klorofyll, karetonider och lutein. 

Det är faktiskt som att du äter din hudvård, kan man säga.

Kan blandas i maten

Nu är du kanske sugen på att testa vad chlorella kan göra för dig och ditt välmående. Någon officiell rekommendation av dagsintag finns inte ännu, men cirka 1 tesked av chlorella-pulvret Finest Chlorella är lagom. I princip kan du blanda pulvret i vilken maträtt som helst – allt från i morgonsmoothien och yoghurten till lunchsoppan och efterrätter.

Ordet Chlorella betyder liten grön, vilket är passande eftersom det är den växt som innehåller mest klorofyll av alla växter i världen.

Blev du sugen på att testa Finest Chlorella från Simris? Klicka HÄR.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Simris och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!