ANNONS

Innehåll från The Body Shop

Rädda torr hud – med hampa (allt om superingrediensen!)

Hampfröolja kan fungera som en riktig mirakelkur för torr hud. Här går vi igenom allt som är bra att veta om hampfröolja!

Idag finns det många hudvårdsprodukter som innehåller hampfröolja. Men när man började tillsätta den som ingrediens var det dock inte helt utan kontrovers. När The Body Shop lanserade sin Hemp-serie år 1998 gjorde polisen till och med en razzia mot en av deras butiker i Frankrike. Men, i stället för att avskräckas och kanske dra tillbaka produkterna öppnade Anita Roddick, The Body Shops grundare, upp konversationen om vilka fördelar det finns med att använda hampa.

Fuktboosta huden

Nu har det gått över 20 år sedan The Body Shops butik stormades av poliser, och i dag är deras Hemp-serie omåttligt populär. Till exempel säljs ett exemplar av handkrämen i serien var nionde sekund! Och nu lanseras två nya fuktbomber för torr hud.

Hemp overnight nourishing rescue mask är en nattmask som återfuktar huden i upp till hela 72 timmar, utan att kladda. Efter användning känns huden mjukare, smidigare och mindre stram.

Hemp hydrating & protecting shower oil är en duscholja som bildar ett lent lödder och rengör torr hud utan att torka ut den. Samtidigt hjälper duscholjan till att upprätthålla hudens naturliga fuktbalans. Efter användning ökar hudens fukthalt med en tredjedel*.

Vad är hampfröolja?

Man får fram hampfröolja genom att kallpressa fröna som finns på hampaväxten, processen är liknande den som används när man tar fram oliv- och kokosolja. Hampfröolja innehåller höga andelar av protein, vitaminer, mineraler, antioxidanter och omega fettsyror. Hampafrön är även ett av få frön, tillsammans med quinoa, chia och amarant, som innehåller alla nio essentiella aminosyror.

Genom att kallpressa hampans frön får man fram olja.

Även om hampa och marijuana båda kommer från växten cannabis sativa så ska man inte klumpa ihop dem till en och samma sak. Hampa som odlas för sina frön, även kallad industrihampa, har ingen eller väldigt låg halt av THC (tetrahydrocannabinol), vilket är det ämne i cannabisbladen som ger en ruseffekt.

Vad är hampfröolja bra för?

Med dess höga innehåll av vitaminer, mineraler, antioxidanter och omega fettsyror har hampfröolja ibland kallats för en superfood. Oljan består till 80 procent av fettsyror som omega 3, 6 och 9 vilket gör att den är perfekt för torr hud. Den låser in fukt samt hjälper till att skydda huden mot yttre faktorer så som kyla och vind. Men andra ord kan hampfröolja vara en riktig life saver under vinterns kalla månader.

The Body Shops handkräm med hampa är riktigt populär. Smörj in innan du ska sova för att vakna upp med mjuka händer.

Till skillnad från många andra oljor återfuktar hampfröolja huden på djupet utan att täppa till porer, vilket gör att den kan vara fördelaktig om du har akne. Hampfröolja innehåller linolsyra, en omega-6 fettsyra, vilket hjälper till att hålla hudens talg- och oljeproduktion i styr. Hampfröolja innehåller även stearinsyra, en mättad fettsyra, som rengör huden från smuts, svett och överflödig talg. Fettsyrorna från omega 3 och 6 i hampfröoljan hjälper även till att minska inflammationer i huden genom att återfukta och lugna röda aknefläckar.

Tack vare dess höga innehåll av fettsyrorna omega 3 och 6, lipider, magnesium, kalium och vitaminerna E, B1 och B2 kan hampfröolja även hjälpa till sakta ner eller minska ålderstecken. Vitminerna stimulerar hudens naturliga kollagenproduktion vilket återfuktar huden och gör att den ser ungdomlig och spänstig ut. Oljan kan också reducera fina linjer och rynkor.

* Baserat på kliniska tester.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och The Body Shop och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!