ANNONS

Innehåll från Triumph

5 vanliga misstag du gör med din BH

Sju av tio har fel BH-storlek. Det gör att många går runt med en BH som inte sitter som den ska och inte ger den effekt som är tänkt.

Det sägs att en kvinna ändrar sin BH-storlek runt elva gånger i livet. Den BH som tidigare passade bra kanske inte alls är den du ska ha nu.

Det beror på att kroppen och bysten förändras. Du kanske har varit gravid, ammat eller gått upp eller ner i vikt av någon annan anledning. Därför är det viktigt att se till att du har rätt BH. Med rätt BH avlastar du axlarna med femtio procent. Bysten kommer upp, hållningen blir bättre och axlarna tar inte stryk.

Här är fyra vanliga misstag vi gör med våra BH:ar.

För stor omkrets

Glider BH:n upp i ryggen så är den för stor. Likaså om du sträcker upp armarna och kuporna drar sig upp över bysten. Då är det förmodligen BH-bandet som är för brett runt ryggen. Det gör att axelbanden tenderar att bli lösa och axlarna får ta all tyngd. Dessutom hamnar bysten på magen och hållningen försämras.

Se till att du provar ut rätt storlek på din BH regelbundet. För absolut bästa resultat när du ska prova ut en BH – besök en Triumphbutik och be om hjälp. Där finns välutbildad personal som kan hjälpa till att mäta din storlek och ta fram BH:n just för dig. Boka en tid redan i dag.

För liten eller för stor kupa

Det vanligaste felet kvinnor gör när de köper en ny BH är att välja en med för stor omkrets och för liten kupa. För liten kupa gör att BH:n hamnar fel och kupan skär in i bysten. Det blir obehagligt och dessutom kan BH:n trycka på körtlarna i bysten vilket inte är bra. Med en för stor kupa får du inte rätt stöd för bysten eller rätt avlastning för axlarna.

Tvättar den för sällan

Foto: Photoevent

Tänk dig att du har tre tröjor och använder varje tröja en hel vecka innan du byter till nästa. Den tröjan behöver du förmodligen kasta efter ett tag då den blir ofräsch och tappar formen. Samma sak är det med dina underkläder. Efter två dagars användning är det dags att tvätta BH:n för att hålla den fräsch länge.

Fel färg på underkläderna

Många gör misstaget att ha vita underkläder under svarta kläder. Det är big no no. Mörka kläder har en tendens att färga av sig vilket gör att dina vita underkläder tenderar att bli grådaskiga. Ljusa underkläder under ljusa kläder och mörka under mörka kläder.

Välj rätt BH-modell

Det kan vara svårt att veta vilken modell som passar vilken kroppstyp. En Balconette eller en minimizer passar till exempel bra på dem med stor byst. En toppigare BH kan ge den mindre bysten en fin siluett.

På Triumph har man tagit fram en ny vår- och sommarkollektion, Magic Boost Shapewear. En BH-kollektion som formar och återskapar din ursprungliga kroppsform.

Den nya kollektionen erbjuder tre nya modeller, shape-up, lift up och push-up. Unikt för dessa är att de är utrustade med en extra mjuk bygel, Magic wire, med samma stöd som en vanlig bygel men utan att den känns.

Se vår film om hur du hittar rätt BH:

 

Läs mer om Triumphs underkläder här

Här kan du läsa om hur du hittar rätt BH för din kroppstyp

Tävla om vackra underkläder från Triumph

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Triumph och ej en artikel av Damernas Värld

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!